Frågor och svar om larm

Riskerar hemlarmet att kapas, och får verkligen kameraövervakningen filma hur som helst? Vi reder ut vad som gäller.

hemlarm frågor svar

Vilken typ av trygghet är jag ute efter?

Behöver du bara ha möjlighet att se vilka som rör sig i närheten av ditt hem räcker det ofta bra med övervakningskameror som du kopplar upp till ditt hemmanätverk. Det kan vara bra att ha ett system med flera kameror som du kan sätta upp en vid entrén och förråd och/eller i trädgården. Det finns också enklare lösningar för övervakning inomhus som räcker för många. Du behöver också ta ställning till om du vill lagra filmen i molnet om kameran blir stulen och om det är ett system som går att bygga ut med fler kameror om du skulle vilja det.

Finns det någon risk att någon utomstående kan kapa larmet och få tillgång till kamerorna?

Det finns absolut risker om du inte vidtar rätt åtgärder. Oftast behöver du bara se till att du ändrar lösenordet som är förinställt på kameran till ett bra och säkert lösenord.

Läs också: Test av hemlarm i mobilen

Får jag ha kameror på utsidan?

Du får sätta upp kameror utomhus för övervakning av din privata fastighet, inhägnad villa eller trädgårdstomt förutsatt att du inte sprider materialet vidare publikt via till exempel internet. Läs mer på Datainspektionen.se

Vad mer ska jag tänka på?

Om du vill kunna lagra filmen i molnet så tillkommer det oftast en mindre månadsavgift. Här kan det löna sig att titta på vad kameran du funderar på att köpa har för möjligheter.

Källa: Dustin


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar