ANNONS FRÅN VERISURE

Släng nycklarna och få ett smart hem

Vi i Villa och Verisure sökte efter två familjer i behov av ett tryggt, uppkopplat, smart hem.
Vi träffade dem för att höra hur deras vardag ser ut och varför de behöver ett larmsystem.


”Hoppas kunna sova bättre på nätterna”

Marica, Peter och sonen Lucas, 6 månader, har precis flyttat till en villa på landet.
I det nya huset är det svårt att få en överblick över alla rum, och vetskapen om att det är lätt att bryta sig in har fått dem att känna sig otrygga.
– I en villa är det så mycket yta som du inte har kontroll över ens när du är hemma. Det finns fler sätt att ta sig in på. Nu har vi naturen som granne. Är det fint väder står terrassdörren öppen, och när vi går in och ut i trädgården lämnas dörrarna olåsta. Vi har verkligen känt att vi behöver ett larm. Sedan vi flyttade hit har jag blivit mörkrädd men nu hoppas jag kunna sova bättre på nätterna, säger Marica.

Tryggt när de reser

Efter flytten har Marica och Peter fått längre resväg till jobbet. De önskar att någon annan hade närmare att  rycka ut ifall det händer något.
– Det känns skönt att andra kan komma in i huset om vi själva inte är hemma.
Familjen tycker mycket om att resa, men för att kunna  slappna av och njuta av semes­tern  vill de kunna ha koll på hemmet, oavsett var de befinner sig. Om något skulle hända när familjen är bortrest vill de veta att informationen når fram till dem.
Samtidigt tycker Marica och Peter att det skulle kännas bra om de kunde förebygga risken för inbrott på något sätt. Med Verisures larmsystem blir det möjligt att styra lampor och vissa eluttag via Verisures App i mobilen.
– Det känns tryggt att vi kommer att kunna ha koll på huset nu när vi reser, säger Peter.

Lättare att planera Peter testar nya låset.

De senaste veckorna har familjen haft hantverkare hemma hos sig var och varannan dag. Ibland har det varit svårt att få planeringen att gå ihop – och svårare kommer det att bli när Lucas börjar på förskolan och både Peter och Marica är på jobbet. De hoppas att lösningen finns i det digitala dörrlås, Yale Doorman, som installeras tillsammans med Verisures larmsystem. Yale Doorman öppnas med kod, men har även en SmartLock-funktion som gör att låset kan styras via Verisure  App.
– Vi hoppas att logistiken kommer att bli enklare när vi kan öppna för dem med mobilen, säger Marica. Det skulle också vara skönt när svärföräldrarna kommer på besök, och vi är på jobbet.

Det smarta hemmet

Tillsammans skapar Yale Doormans digitala lås och larmet från Verisure ett  tryggt och smart hem. Genom Verisure App och funktionen Mina Sidor i datorn kommer familjen att kunna styra dörren, larmet och en del lampor var de än befinner sig. De kommer även att kunna läsa av inomhustemperaturen och husets luftfuktighet.
– Det ska bli kul att testa alla funktioner i larmsystemet som kan underlätta vardagen, säger Marica. Verisures hemsida är pedagogisk så jag tror att vi kommer utnyttja funktionerna.
För Peter är det ett stort plus att larmsystemet har snygg design.
– Jag tycker det är viktigt med en snygg design och
att det passar in i vårt hem.
Allt det här ger oss en lyxig och lätt start på vårt nya ­famljeliv.

Just nu får du 1000 kr rabatt – klicka här!

”Vill veta att barnen kommer hem”

Familjen Kjällström är ofta på språng. Sönerna Felix, 14, och Isak, 11, rör sig själva mellan hemmet och skolan när mamma Maria är på jobbet. För henne är det viktigt att veta att barnen kommit hem ordentligt och är trygga.
– Vi bor i ett område på landet där det tidigare förekommit inbrott. Jag vill veta att killarna kommer hem till ett hus där ingen har varit, eller ännu värre – där någon är, säger Maria.
Ibland händer det att Felix eller Isak glömmer nycklarna och blir utelåsta. Det tycker Maria känns olustigt och det kan dessutom bli väldigt stressigt om ingen hinner öppna för dem innan de ska iväg på fotbollsträning.
– Med ett kodsystem skulle jag nog känna mig lugnare och mindre orolig, säger Maria.
En annan oro hos Maria är om killarna glömmer att låsa dörren efter sig när de kommer hem. Sitter de på sina rum med hörlurar hör de inte om någon kommer in i huset. Därför har hon höga förväntningar på Yale Doormans digitala lösning som gör att dörren går i lås av sig själv.
– När de sitter på sina rum en trappa upp hör de inte om någon kliver in i huset. Det är otäckt, men om dörren automatiskt går i lås vet jag att det inte kan hända.

Stäng av med mobilen

Efter skolan är killarna ofta hungriga. Blir det bråttom till kompisen eller träningen är det lätt hänt att smörgåsgrillen glöms kvar påslagen. Med Verisures larmsystem kan du koppla en SmartPlug till utvalda eluttag och styra dem via Verisure App.
Om det skulle börja brinna är Verisures larmsystem utrustat med sammankopplade rökdetektorer som varnar i alla rum oavsett var det brinner. Tillsammans med kameradetektorn utgör de ett bra skydd mot brand.
– Det kommer att kännas bra för mig att kunna se i mobilen när killarna kommit hem ordentligt, att smörgåsgrillen är avstängd och att dörren gått i lås, säger Maria.

Mamma Maria vill veta att Felix, 14, och Isak, 11,
kommer hem tryggt. 

Läs mer på Verisures hemsida

Mest lästa artiklar