Test: Hemlarm till mobilen

Håll koll på hemmet under semestern med hjälp av smarta kameror och mobilen. Vi har testat fem olika lösningar som du kan montera och övervaka på egen hand.

panasonic hemlarm

Klassiskt övervakningspaket

Modell: Panasonic Smart Home Control.

Tillbehör: Knappsats, siren, övervakningskamera och räckviddsförlängare.

Pris: 2 690 kr.

Läs mer: Panasonic.com.

Startpaket för smart övervakning av hemmet. Levereras med en hubb, en inomhuskamera, en fjärrströmbrytare samt två magnetkontakter. Hubben ansluts till hemmets router via wifi och kommunicerar sedan trådlöst med anslutna tillbehör. 

Omdöme: Klassiskt larmpaket med kamera och dörrsensorer. Den lösning som mest påminner om de traditionella övervakningspaketen med månadsabonnemang. Installera och koppla upp dig via mobilen – Android 4.0 eller Iphone 4S – och styr övervakning, tändning och släckning av lampa samt håll koll på vilka som går in och ut genom dörren. Gränssnittet känns aningen daterat, men tydligheten överväger, liksom det låga priset.

one somfy hemlarm

Plocka med till stugan

Modell: One, Somfy Protect.

Tillbehör: Utomhus-siren, rörelsedetektor, extra övervakningskamera och fjärrkontroll.

Pris: 2 395 kr.

Läs mer: Somfy.se.

Allt-i-ett larmsystem med hd-kamera, rörelsedetektor och integritetsskydd som inte kräver fast installation. Placeras enkelt på fönsterbrädan eller i en hylla och kommuniceras med via din mobil. 

Omdöme: Snygg, cool och kompakt. Glöm sladdar och hål i väggen, One från Somfy Protect lyfter du upp ur kartongen, slår på och kopplar upp mot din mobil, klart. Smart övervakning för dig som bor i lägenhet eller ogillar sladdar – men bör kompletteras om du vill få ett fullskaligt skydd.

logitech hemlarm

Lättanvänd och kompatibel kamera

Modell: Circle 2, Logitech.

Tillbehör: Ja, men från andra varumärken som du kopplar ihop via Apple Homekit.

Pris: 2 099 kr.

Läs mer: Logitech.com.

Inom/utomhussäkerhetskamera i full hd, utrustad med mörkerseende, 180 graders vidvinkellins samt möjlighet att kommunicera med personen i bild. Finns både med batteri och elkontakt, samt ett antal olika smarta fästen, bland annat ett fönsterfäste.

Omdöme: Lättmonterad och smidig att använda. Uppkoppling mot kameran via appen går enkelt, liksom nyttjandet av de olika funktionerna. Kan dessutom kopplas upp mot Apples homekit, vilket ger den ett ännu bättre sammanhang med andra smarta produkter som dörrsensorer och elementtermostater. Prisvänlig produkt av hög kvalitet. Däremot kan det behövas mer än en kamera för ett fullskaligt skydd i villan.

Läs också: Frågor och svar om larm

nest hemlarm

Smart förpackad framtidsteknik

Modell: Nest Secure, Nest.

Tillbehör: Video-dörrklocka, nyckelringstag samt knappsats.

Pris: 10 995 kr.

Läs mer: Nest.com.

Tre övervakningskameror med olika funktioner, för inne- och utomhusbruk rustade med hd-kvalitet, kommunikationsmöjligheter samt push-notifiering vid rörelsedetektion.

I paketet ingår också två stycken brandvarnare som detekterar optiskt.

Omdöme: Tydliga instruktioner och enkla delar att installera. Alla delar är utrustade med en qr-kod som du med hjälp av telefonen registrerar i hemmet. Nest ägs av Google vilket framgår i så väl form som innehåll – en kamera är bland annat utrustad med en funktion som känner igen familjens ansikten och larmar således inte om barnen syns i bild utan att ha stängt av bevakningen. Högst prislapp i urvalet, men så får du också mycket teknik för pengarna.

inferno hemlarm

Öronbedövande larmsignal

Modell: Inferno Ljudbarriär System 1.

Tillbehör: Ja, bland annat strobe-lampa för fasadmontering som blinkar vid inbrott.

Pris: 8 995 kr.

Läs mer: Infernohomesecurity.se.

Larmpanel, ljudbarriär, husdjursimmun detektor, dörr- och fönsterkontakter, två fjärrkontroller, samt ytterligare två kontroller.

Omdöme: Lättbegripliga installationsinstruktioner samt ett tydligt och modernt gränssnitt. Inferno är en svensk produkt med avsikt att inte bara skrämma eventuella tjuvar utan att även tvinga ut dem ur huset, eftersom det inte fysiskt möjligt att vistas i huset – ljudet är öronbedövande. Du styr larmet via deras egna app, fjärrkontroller eller väggpanel.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar