Göra rent ugnen och frosta av frysen – nej tack!

Undersökningsföretaget TNS Gallup har på Electrolux uppdrag genomfört en undersökning för att ta reda på vad svenska folket tycker är de tråkigaste sysslorna i köket. På överlägset första plats kom att göra rent ugnen.


Fyra av tio svenskar tycker att den tråkigaste sysslan i köket är att göra rent i ugnen. Men trots att de flesta av oss tycker att det är så tråkigt, skrubbar ungefär 70% flitigt ugnen en eller flera gånger per år, 20% så ofta som minst en gång per månad.

Som tvåa på listan över tråkiga sysslor i köket kommer att frosta av frysen., 15% av alla tillfrågade rankade avfrostning som det klart tråkigaste. Framför allt kvinnorna är negativa till avfrostning, drygt 20 % ( män endast 9%) skulle helst slippa just den sysslan. Men trots det så frostar majoriteten av kvinnorna (59%)

av frysen minst en gång i halvåret, bara drygt 49% av männen. Kanske är det just därför kvinnorna tycker att det är så tråkigt? Åtta procent av svenska befolkningen struntar resolut i att utföra detta själsdödande arbete, vare sig de har en frys som är självavfrostande eller inte. Flitigast avfrostarna är pensionärerna, 7 av tio frostar av frysen en gång i halvåret eller mer.

Det här tycker vi är tråkigast i köket:

1. Göra ren ugnen – 43%

2. Frosta av frysen – 15%

3. Diska –13%

4. Göra ren spisen – 9%

5. Städa köket – 9%

6. Kasta/gå ut med sopor –

7. Laga mat – 3%

8. Göra ren diskbänken – 1%

Källa Electrolux

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar