ANNONS FRÅN DECATAK

Takmålning med vaxbehandling – så går det till i 4 steg!

Vill du ge ditt gamla tak en rejäl uppfräschning? Satsa på en miljövänlig vaxbehandling som förlänger hållbarheten i upp till tjugo år!

Decatak takmålning och vaxbehandling

Har ditt gamla tak sett sina bästa dagar, och är fullt av fläckar, mossa och alger? Lugn, det finns fortfarande hopp! Så länge undertaket och pannorna inte är skadade behöver det inte bytas ut. Men på äldre tak räcker inte att bara spruta på mossmedel, eller använda skrapa eller högtryckstvätt. För när taket är över 15 år gammalt har ytskiktet oftast blivit så slitet att du måste behandla det för att ge det en ny vattenavvisande yta, efter att du tvättat rent det. Annars suger de öppna porerna i pannan bara upp massor av fukt, och mossan är tillbaka igen direkt.

Före och efter behandlingen.

Vax skyddar taket

Numera finns det som tur är både effektiva och miljövänliga behandlingar som kan förlänga hållbarheten på ditt betongtegeltak i många år framöver.
– Vaxbehandling är en unik metod som vi har tagit fram. Det ger äldre tak ett bra skydd och förlänger dess livslängd med 10 till 20 år, säger takexperten Fredrik Murray på Decatak.

Billigt och bra för miljön

Takproffsen från Decatak tvättar taket rent med kallt vatten, på ett skonsamt sätt och helt utan kemikalier, och målar sedan på en blandning av färg och vax. Taket blir nästintill helt vattenavvisande och du slipper lägga pengar på ett dyrt takbyte.
– Du sparar upp till hela 75 % på att måla taket istället för ett traditionellt takbyte, så det är en stor prisskillnad, säger Fredrik.

Takbehandlingens 4 steg – så går det till!

Så här går Decataks takbehandling med vax till, steg för steg.

1. Tvätt

Taket rengörs på djupet med hjälp av specialanpassade högtrycksmaskiner. Det är effektivt och skonsamt, så att undertaket inte skadas. Rengöringen sker helt utan kemikalier – endast kallt vatten behövs!

Takmålning

2. Översyn och reparation

Taket kontrolleras och trasiga takpannor byts ut eller lagas. Taknocken inspekteras och hängrännorna och stuprören rensas.

3. Grundmålning

Taket grundmålas med färg som tränger in och förseglar alla porer, så att pannorna får en jämn och fuktfri yta.

4. Toppmålning med vaxbehandling

Sista steget i processen är toppmålningen. Här slutmålas taket med en blandning av färg och vax. Metoden ger en väldigt slitstark yta som är 94 procent vattenavvisande och självrengörande, så att föroreningar och surt regn rinner rakt ner i stuprännan.

Om Decatak

Decatak har lång erfarenhet i takbranschen – sedan 2006 har de utfört över 12 000 takbehandlingar. De har nio regionala kontor och täcker stora delar av södra i Sverige. Läs mer på www.decatak.se

Se filmen om takbehandlingen!

Mest lästa artiklar