ANNONS FRÅN HORNBACH

Verkstaden som gör dig till proffs!

Ju mer ordning och reda du har i verkstaden, desto enklare blir det att genast hitta det du söker. Bra förvarningssystem och arbetshöjd är två viktiga faktorer som skapar trivsel och gör nytta.


Föreställ dig att du går in i verkstaden och har huvudet fullt av idéer. Du känner dig kreativ och redo att sätta igång. Istället för att förgäves och på måfå söka det du är på jakt efter i mörka skrymslen och vrår så hittar du genast allt du behöver. En organiserad verkstad gör att arbetet blir både roligt och effektivt.

Inred som du själv vill

Det mobila systemet Industrial erbjuder verkstadsutrustning så att du kan inreda din verkstad precis som du vill efter eget tycke, smak och behov.

Med en rullande verktygsvagn kan du ta med hela verkstaden var du än går, från ett hörn till ett annat, från ett projekt till ett annat. För den mer erfarne hemmafixaren är det bra att välja ut ett bra förvaringssystem.

Industrials förvaringsväska L-BOXX har ett inbyggt klicksystem med fjäderbelastade kopplingshandtag som gör att du kan stapla lådorna på varandra och ta dem med dig på ett smidigt sätt.

Då var det dags att sätta igång. Välj ut modulinsatser som antingen redan är monterade eller tomma. Du kan skräddarsy dina moduler så som du själv föredrar så att det blir enkelt att förvara verktyg.

Industrials verktygsvagn står pall för mycket och kan lastas tungt, räkna med att varje låda klarar 35 kg. Lådorna går att dra ut hela vägen och du kan välja vagnar som har fem eller sju lådor. Om du inte vill fylla din verkstadsvagn själv så finns det antingen sex eller nio färdiga moduler.

 

Skräddarsydda och behovsanpassade verkstadssystem

Det är viktigt att välja ett verkstadssystem utifrån vilket behov man har och som ger en rätt förutsättningar. Industrial bygger på olika system för verkstads- och garageförvaring, både genom verkstadsvagnar, verkstadsmoduler och även genom plåtlådor och förvaringsboxar. Detta gör det möjligt att inreda verkstaden så bra som möjligt. Alla har vi olika behov och det är därför viktigt att systemet är både anpassat och skräddarsytt därefter.

Arbetshöjden viktig för ergonomin

Höjden på arbetsbänken är viktig för att du och din kropp ska orka jobba under längre perioder utan att det gör ont. Precis som på jobbet är det viktigt att ha rätt kroppshållning i verkstaden där du ju faktiskt också utför ett hårt arbete och ibland med tunga maskiner. Du ska inte behöva luta dig över arbetsbänken för att den är för låg och du ska inte behöva utföra ett arbete som gör att du anstränger nacke och rygg för mycket.

Du kan läsa mer om vilken arbetshöjd som är att föredra och vad ergonomiskt arbete innebär på Hornbachs hemsida.

Så håller du ordning i verkstaden

Märk upp innehållet i förvaringslådor så att du hittar bättre. Bra förvaringssystem har plats för uppmärkning på lådornas handtag. Med en låddelare kan du sortera och ordna arbetsmaterialet på ett tydligt och strukturerat sätt. Ett annat tips för att skapa ordning är att förvara smådelar i väggskåp eller i verktygstavlor med olika lådstorlekar.

Justerbara väggskåpshyllor ger dig ordning och flexibilitet. Med håltavlor kan du hänga verktygen och få en snabb överblick innan du sätter igång med det där spännande projektet.

 

 

 

 

Mest lästa artiklar