Björn Christiernsson: 3 prylar som gör villalivet roligare

Jobba smart genom att stå på styltor, svetsa snygga detaljer med en mig-svets eller varför inte karva avancerade figurer med ett carvingsvärd till din motorsåg? Björn Christiernsson tipsar om tre roliga prylar för dig som villaägare.

Styltor – jobba smart utan stege

Stegben och styltor är förbjudna på svenska arbetsplatser men godkända i många andra länder. Perfekta för att rensa hängrännor, klippa fruktträd, häckar och annat där man behöver nå högt. Farligt är ju ofta lite roligt, om man ska vara ärlig …

Mig-svets – svetsa staket

Med en liten migsvets kan du börja tillverka de roligaste inredningsdetaljerna. Att svetsa staket och annat som ska vara utomhus är heller inga problem, så länge stålet målas eller varmförzinkas. Så kallat fyrkantsrör (ihåligt stål) är förhållandevis billigt att köpa.

Svärd – använd motorsågen för att skulptera figurer

Ett carvingsvärd till motorsågen är ett svärd med mycket liten spets, vilket gör att du kan skulptera de mest avancerade figurer (kolla in hammaren här uppe). Att skulptera med motorsåg är oerhört roligt, trots att man får ont i armarna och stör grannarna.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar