Färdigklippt för i år

Det blir mycket roligare att klippa gräset i vår igen om gräsklipparen är i god kondition när du plockar ut den ur förrådet. Här visar vi hur du gör din motorgräsklippare i ordning inför vinterlagringen.


Sommaren går nu definitivt mot sitt slut och det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsredskapen. Bor du i södra Sverige kanske det blir någon klippning till, men i norr torde det vara dags att förbereda för vintern. Gör du i ordning gräsklipparen ordentligt innan du ställer undan den har du igen det i vår.

Låt gräsklipparen gå tills all bensin tagit slut innan du ställer undan den för säsongen. Bensin är en färskvara och försämras om den lagras länge i tanken. Gräsklipparen går betydligt sämre vid första klippningen om du använder den lagrade bensinen.

Ta ur tändstiftet. Använd en riktig tändstiftsnyckel så är det ingen risk att du skadar tändstift eller kylflänsar på gräsklipparen.

Spruta in cirka en matsked motorolja i klipparens cylinder för att förhindra korrosion under vintern. Sätt tillbaka tändstiftet utan att ansluta tändkabeln. Dra i startsnöret några gånger så att oljan fördelas jämnt i cylindern.

Det är speciellt noga att rengöra undersidan. Om gräset sitter fast, spola bort det med en hård stråle vatten. Låt gräsklipparen torka ordentligt innan den ställs undan för vintern.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar