10 små hundraser – perfekta för barnfamiljen

Det är kul att ha en hund i familjen, men vilken man ska välja? Här är 10 barnvänliga hundar!


Läs också: Så tar du hand om din seniora katt eller hund

Funderar ni på att köpa en hund är det bra att välja en som har rätt temperament för familjelivet, och speciellt för barnen. När det gäller familjehundar är det också viktigt att överväga om ni som familj kan erbjuda hunden de rätta förhållandena så att hunden stimuleras ordentligt.

Behöver du lite inspiration för att välja din nya familjemedlem? Här är tio små raser som är perfekta för barnfamiljen!

 

Mopsen – den söta och lite lata hunden

Mopsen är en rolig och kärleksfull hund med en social personlighet som gör den till en bra familjehund. Den lilla mopsen är lite lat och kräver inte mycket träning jämfört med andra hundar. 

 

Beagle – perfekt hundras till den aktiva familjen

Beaglen är liten till medelstor och har ursprungligen blivit uppfödd för att vara en jakthund. Hunden är snäll, har ett bra temperament och är väldigt social. En beagle kräver relativt mycket motion och är därför perfekt för en aktiv familj.

 

Bichon havanais – den allergivänliga hunden

Denna lilla hund är en bra familjehund med ett kärleksfullt temperament. Sist men inte minst är Bichon havanais en allergivänlig hundras så finns det allergier i familjen är denna hund ett bra alternativ.

 

Shetlands sheepdog – bra om ni gillar att träna

Shetlands sheepdog är en bra hundras för de aktiva familjerna. Hunden är energisk och bör utbildas eftersom den trivs bäst med både fysisk och psykisk utmaning.

 

Boston Terrier – social och snäll

Den här hunden är en social hund och en perfekt följeslagare – det är vad de är uppfödda för och de är riktigt bra för familjer med barn!  

 

Yorkshire terrier – liten hund med stor personlighet

Yorkshire terrier är en liten hund med stor personlighet. Den är väldigt beskyddande och vill gärna skydda er i familjen.

 

Cavalier king charles spaniel – älskar människor

En snäll hund som älskar både familjen och främlingar. De är små men tuffa, och anpassar sig enkelt till olika miljöer och situationer. 

 

Welsh corgi pembroke – vänlig och aktiv hund

Corgie är en vänlig hund som gillar att ha något att göra. Hunden är ursprungligen en herdehund och passar perfekt för familjen som bor på en gård eller liknande, där den kan få massor av fysisk och mental stimulans.

 

Keeshond – intelligent och familjekär

Keeshonden är en medelstor, intelligent hund. De är väldigt familjekära och är riktigt bra för barn. Samtidigt är de också bra på lydighetsträning.

 

Cocker spaniel – tillgiven hund

En Cocker spaniel är både intelligent och väldigt tillgiven till familjen, och knyter nära band med husse, matte och barnen. Kort sagt är den här hunden en utmärkt och barnvänlig familjehund.

 

Källor: iheartdogs.com, sheknows.com

Läs också: Katter och kyla – allt du behöver tänka på

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar