10 små hundraser – perfekta för barnfamiljen

Det är kul att ha en hund i familjen, men vilken man ska välja? Här är 10 barnvänliga hundar!

Läs också: Så tar du hand om din seniora katt eller hund

Funderar ni på att köpa en hund är det bra att välja en som har rätt temperament för familjelivet, och speciellt för barnen. När det gäller familjehundar är det också viktigt att överväga om ni som familj kan erbjuda hunden de rätta förhållandena så att hunden stimuleras ordentligt.

Behöver du lite inspiration för att välja din nya familjemedlem? Här är tio små raser som är perfekta för barnfamiljen!

 

Mopsen – den söta och lite lata hunden

Mopsen är en rolig och kärleksfull hund med en social personlighet som gör den till en bra familjehund. Den lilla mopsen är lite lat och kräver inte mycket träning jämfört med andra hundar. 

 

Beagle – perfekt hundras till den aktiva familjen

Beaglen är liten till medelstor och har ursprungligen blivit uppfödd för att vara en jakthund. Hunden är snäll, har ett bra temperament och är väldigt social. En beagle kräver relativt mycket motion och är därför perfekt för en aktiv familj.

 

Bichon havanais – den allergivänliga hunden

Denna lilla hund är en bra familjehund med ett kärleksfullt temperament. Sist men inte minst är Bichon havanais en allergivänlig hundras så finns det allergier i familjen är denna hund ett bra alternativ.

 

Shetlands sheepdog – bra om ni gillar att träna

Shetlands sheepdog är en bra hundras för de aktiva familjerna. Hunden är energisk och bör utbildas eftersom den trivs bäst med både fysisk och psykisk utmaning.

 

Boston Terrier – social och snäll

Den här hunden är en social hund och en perfekt följeslagare – det är vad de är uppfödda för och de är riktigt bra för familjer med barn!  

 

Yorkshire terrier – liten hund med stor personlighet

Yorkshire terrier är en liten hund med stor personlighet. Den är väldigt beskyddande och vill gärna skydda er i familjen.

 

Cavalier king charles spaniel – älskar människor

En snäll hund som älskar både familjen och främlingar. De är små men tuffa, och anpassar sig enkelt till olika miljöer och situationer. 

 

Welsh corgi pembroke – vänlig och aktiv hund

Corgie är en vänlig hund som gillar att ha något att göra. Hunden är ursprungligen en herdehund och passar perfekt för familjen som bor på en gård eller liknande, där den kan få massor av fysisk och mental stimulans.

 

Keeshond – intelligent och familjekär

Keeshonden är en medelstor, intelligent hund. De är väldigt familjekära och är riktigt bra för barn. Samtidigt är de också bra på lydighetsträning.

 

Cocker spaniel – tillgiven hund

En Cocker spaniel är både intelligent och väldigt tillgiven till familjen, och knyter nära band med husse, matte och barnen. Kort sagt är den här hunden en utmärkt och barnvänlig familjehund.

 

Källor: iheartdogs.com, sheknows.com

Läs också: Katter och kyla – allt du behöver tänka på

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar