Den mångsidiga orlovtravaren som häst

Orlovtravaren är den mest populära hästen i Ryssland och är känd för sina talanger, sin snabbhet och sin uthållighet. Här har vi samlat det du behöver veta om orlovtravaren.


Orlovtravare

Orlovstravaren utvecklades i Ryssland på 1700-talet. Korsningen mellan europeiska marer med arabiska hingstar resulterade i orlovstravaren. Rasen användes ursprungligen av de ryska adelsmännen för att rida på. Rasen är hotad nuförtiden och de är skyddade på flera ryska och ukrainska gårdar. Hästen är starkt byggd och är känd för att vara snabb. Hästens fysiska egenskaper visar tydligt på hur deras förfäder var byggda.

Några av orlovtravarens egenskaper

Dessa är några av orlovtravarens särdrag som kan intressera dig:

1. Precis som sin arabiska förfader anses orlovtravaren vara en varmblodig häst. Hästen är livlig och känslig och dessa egenskaper gör hästen passande även för måttligt erfarna ryttare och ägare.

2. Hästen anses vara en hälsosam ras då det inte finns några för rasen specifika kända sjukdomar. Ägare rekommenderas att låta en veterinär se över hästen regelbundet för att bibehålla dess hälsa.

3. Orlovtravaren är känd för att vara mångsidig och kan utföra ett flertal aktiviteter och uppgifter. Dessa inkluderar distansritt, fritidsridning, hoppning, kapplöpning och flera arbeten.

Rasens historia

Orlovtravaren är den mest kända hästrasen i Ryssland. Hästen utvecklandes och föddes upp av Alexei Orlov på 18 talet i Ryssland. Alexei använde arabiska hingstar och kungliga spanska och danska marer, liksom engelska Thoroughbreds, nederländska friesianer för att utveckla orlovtravaren. Orlovtravaren blev en atletisk och elegant häst. Alexei använde sig av land som han fick från Katarina den store för just ändamålet att föda upp hästar. För att försäkra sig om rasens uthållighet och tilläts hästarna att bo ute större delen av sina liv. Efter första och andra världskriget så var rasens överlevnad i fara men i slutet på 1900 talet så kunde man säkra beståndet av olovstravaren.

Orlovtravarens karaktärsdrag

Orlovtravarens utseende är typiskt det hos en körhäst, huvudet är stort, ögonen stora och uttrycksfulla och nacken lång och välvd. Hästens bringa är djup och bred. Kroppen är muskulös, bröstets omfång generöst och ryggen är lång. De har även starka ben med leder som är tydliga och tydligt definierade senor.

Orlovtravaren är en mångsidig häst som kan användas vid flera event, oavsett om det gäller fritidsridning eller deltagande i olika ridsportsevent. Man tror att hästen ännu har mycket potential som inte utnyttjats. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar