Peppar och salt dvärgschnauzer

Dvärgschnauzern är en liten hundras som härstammar från Tyskland. Du kommer aldrig känna dig ensam med denna hund i ditt hem.


Dvärgschnauzer är en livlig hund att leva med

Dvärgschnauzern är en liten hundras som har ursprung i Tyskland under mitten av 1900-talet. Den utvecklades genom en korsning av schnauzern med mindre raser såsom pudeln och affenpinschern. Jordbrukare föredrog små hundraser för att fånga råttor som förstörde deras grödor. Hunden kommer i tre färger, helsvart, svart och silver, och peppar och salt.

Dvärgschnauzern i peppar och salt är den vanligaste färgen hos rasen. I USA var det den första färgen hos rasen som registrerades. Denna färg på dvärgschnauzern är ett exempel på en genetiskt bandad färg.

Dvärgschnauzern är den minsta schnauzern och har ett stiligt utseende. De beskrivs även som bestämda men reserverade och tenderar att vara goda vakthundar.

Dvärgschnauzerns historia

Dvärgschnauzern är en korstning mellan schnauzern och en mindre hund, antingen pudeln eller affenpinschern. Den första dvärgschnauzern utvecklades i Tyskland år 1888. Den amerikanska kennelklubben accepterade registreringen av hunden år 1926. United Kennel Club å andra sidan registrerade rasen först år 1948.

Dvärgschnauzerns temperament

Dvärgschnauzerns temperament beskrivs som ”alert och livlig, men även lydig när den blir beordrad, vänlig, intelligent och villig att vara till lags, aldrig överdrivet aggressiv eller blyg”. Detta enligt den amerikanska kennelklubben. Hunden kan tränas med enkelhet vilket gör dem till goda vakthundar med en tendens att skälla snarare än att attackera främlingar.

Dvärgschnauzern är en aktiv och lekfull hund. De kan delta i flera aktiviteter och tävlingar så som agility, lydnad, showmanship, flyball och spårning.

Med dessa egenskaper går de väl ihop med människor som är lika aktiva och som älskar att vara utomhus lika mycket som hunden.

Dvärgschnauzerns hälsa

Den genomsnittliga livslängden för en dvärgschnauzer är 12-15 år. De har en genomsnittlig höjd på 30-36 cm och en genomsnittlig vikt av 5,4-9,1 kg.  Precis som andra raser kan dvärgschnauzern drabbas av ärftliga hälsoproblem så som diabetes, urinsten, von Willebrands sjukdom, tumörer och adenom.

Dvärgschnauzern behöver konstant skötsel av pälsen för att garantera att deras päls är i fint skick. Daglig motion är ett måste för att hålla hunden frisk och i form. Precis som vilken annan hund som helst behöver dvärgschnauzern en diet som passar hundens näringsbehov.

Dvärgschnauzern och människan

Dvärgschnauzern kan komma väl överens med barn så länge de vuxit upp tillsammans med dem. En vuxens övervakning krävs när barn är med hunden för att undvika skador från båda parter. De är även duktiga på att socialisera med andra djur så länge de tränats väl. I regel är dvärgschnauzer en fin sällskapshund eftersom du aldrig kommer vara uttråkad när hunden är nära. Deras livliga natur smittar av sig och du kommer älska deras mångsidiga egenskaper.

Du har en charmig kompanjon så fortsätt charmera.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar