Smarta knepet: Så lätt blir du av med getingar

Längtar du också efter härliga måltider utomhus – utan getingar som vill äta med, eller sticka, dig? Lugn! Det här smarta knepet jagar dem på flykten.


När det kommer till att slippa getingar när vi sätter oss ner för att njuta av mat eller dryck i trädgården är uppfinningsrikedomen stor. Eller vad sägs om vattenpistoler, elektriska fällor, skålar med sockervatten, flugsmällor, tennisracketar…? Ändå blir vi inte av med de irriterande flygfäna som surrar runt våra huvuden och lamslår oss av skräck för att bli stuckna. 

Men lugn, det finns ett smart knep mot getingar, som är så enkelt att de flesta inte ens behöver köpa något för att testa det – och det fungerar!

Om du vill ha din middag i fred – och undvika ett smärtsamt getingsting – är allt du behöver aluminiumfolie, torkad kaffesump och tändstickor. Det sägs att det här rådet faktiskt kommer från Kroatien, där restauranger har små skålar med pyrande kaffesump på borden.

Läs mer: Bananflugor, sorgmyggor och blomflugor – så blir du av med dem

Så här blir du av med getingarna:

Du behöver:

  • aluminiumfolie

  • kaffesump från kaffemaskinen (måste vara knastertorr)

  • tändstickor

  • en eldfast skål

Så här gör du:

  1. Täck skålen med folie.

  2. Lägg ett litet berg av kaffesump i skålen.

  3. Tänd kaffesumpen med tändstickan.

Nu smälter kaffesumpen – och avger en rök som getingar bara inte gillar, utan de försvinner illa kvickt.

Obs! Det är viktigt att kaffesumpen är riktigt torr innan du tänder på den. Annars kan det vara mycket svårt att få eld på den. Stöter du på problem kan du sprida ut kaffesumpen i ett tunt lager på en bakplåt och torka den i ugnen.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar