14 tecken på att din hund älskar dig

Hur mycket älskar din hund dig? Svaret får du här! Om din hund gör de här 14 sakerna älskar den dig väldigt mycket! 

Hund kvinna


Det finns 10 000 olika sätt att säga ”jag älskar dig”, men på hundspråk är det inte alltid lätt att förstå. Här är hundens sätt att kommunicera att den älskar dig!

 

1. Tittar dig djupt i ögonen

Känner du att din hund stirrar på dig ofta? Det är ett riktigt kärleksbevis. Enligt hundexperten Brian Hare är det ett tecken på hängivenhet och uppskattning. När du får ögonkontakt med din hund frigör hjärnan hormonet oxytocin. Det är samma hormon som utsöndras när en mamma får ögonkontakt med sin nyfödda bebis. Men var försiktig med ögonkontakten och sök den bara i positiva situationer, annars kan den kännas lite skrämmande för din hund.

 

2. Lutar sig mot dig

När din hund lutar sig mot dig, vanligtvis i sittande läge, är det ett tecken på ömhet och stolthet. Hunden vill vara så nära dig som möjligt. Din hund kommer att fungera på samma sätt om en skrämmande situation uppstår som gör din hund nervös. Återigen är detta ett tecken på att din hund ser dig som sin trygghet.

 

3. Kommer och gosar efter middagen

Det råder ingen tvekan om att mat är genvägen till varje hunds hjärta. De dagliga måltiderna är en av hundens höjdpunkter under dagen och personen i hemmet som delar ut maten är vanligtvis också hundens favoritperson. Din hund visar gärna sin tacksamhet efter maten med lite närhet på soffan. 

 

Läs också: Här är 12 anledningar till varför vi älskar hundar!

 

4. Lyfter på ögonbrynen

Det är inte bara svansen som indikerar hundens humör, glädje eller känslor i allmänhet – hundens ögonbryn är också en viktig form av kommunikation. När hunden är positivt inställd och glad lyfter den ögonbrynen som ett kärleksfullt och välkomnande tecken. Om hunden å andra sidan introduceras till något främmande eller läskigt, sänker hunden ögonbrynen. 

 

5. Ser längtansfullt efter dig

Om du lämnar hemmet och känner din hunds längtande ögon efter dig är det inte nödvändigtvis ett tecken på ledsamhet eller sorg. Din hund vill givetvis vara med dig, men om hunden är trygg och mår bra, vet den att du kommer tillbaka. Men om din hund får panik och markerar detta med ljud och nervöst kroppsspråk, är det ett tecken på att din hund känner sig otrygg. Det betyder dock inte att din hund inte bryr sig om dig.

 

6. Blir otroligt glad när du kommer hem

Att din hund är väldigt glad och viftar med svansen när du kommer hem är ett säkert kärlekstecken! Att du kommer hem igen är förmodligen dagens största höjdpunkt som din hund har längtat efter sedan du lämnade den, så ge din hund lite extra kärlek och gos tillbaka.

 

7. Sover nära dig

Det är inte alltid hunden är välkommen i sovrummet, men om hunden får och vill gå in i sovrummet, är det en stor kärleksförklaring. Att hunden vill sova nära eller bredvid dig beror på att hunden är lojal och beskyddande.

 

8. Ger dig sin favoritleksak

Det är inte alltid det är trevligt att få en tjock, våt nalle i ditt knä, men tanken är rar! För när din hund ger dig sin favoritleksak är det inte alltid för att han vill leka. Istället är det ett tecken på att ni är bästa vänner, och bästisar delar ju på leksakerna. Kom ihåg att berömma din hund om han vill dela med sig av sina leksaker!

 

9. Lyssnar på din röst

Din hund lyssnar hela tiden på vad du säger och hur du säger det. Enligt den amerikanska nyhetssajten NPR förstår hundar vad du säger genom att skilja på orden utifrån vilket tonfall du använder. Om din hund svarar på din röst och kommer när du ropar kan du vara säker på att det beror på att den älskar dig väldigt mycket. 

 

10. Visar glädje precis som du

En studie av professor Gregory Berns i New York gjordes där man med hjälp av en magnetröntgen scannade och kunde kartlägga hundars hjärnaktivitet. Resultatet var fascinerande. Det verkar som att hundar (och ett stort antal andra djur) har känslor på samma sätt som vi människor har. Så om din hund verkar glad över att vara med dig så är det helt enkelt för att den faktiskt är det!

 

11. Försöker kommunicera med dig

Kommer din hund och hälsar på dig när du kommer hem? Söker ögonkontakt i soffan? Eller bara vill vara i samma rum som du hela tiden? Detta är ett tecken på att den försöker vara social och kommunicera med dig.

 

12. Försöker följa reglerna

Hundar har olika personlighetstyper. Vissa är empatiska, vissa har gott minne, och vissa verkar i allmänhet lite mer intelligentare än andra. Om din hund gör allt den kan för att göra som du säger och leva efter de regler du ställer, så är det väldigt positivt. 

 

13. Hunden bryr sig om hur du mår

När du är glad är hunden lycklig och om du är ledsen kommer du säkert märka att din hund också kan vara lite nedstämd.

 

14. Minns din hunds kärlek

Gregory Berns, professor i neurologi, menar att hundar lätt känner av om du bryr dig om dem. Så om en person inte bryr sig om sin hund, kommer den troligen inte att tycka om sin ägare heller. Din hund törstar efter kärlek. Så kom ihåg att överösa med mycket gos och omtanke, du kommer inte ångra det!

 

Källa:
Littletings
idenyt

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar