Smarta villaägare!

När hustrun och jag köpte vårt hus i Simrishamn var vi mycket lyckliga. Ända tills jag började syna värmeelementen lite noggrannare i sömmarna.


När hustrun och jag köpte vårt hus i Simrishamn var vi mycket lyckliga. Ända tills jag började syna värmeelementen lite noggrannare i sömmarna. Ni vet själva hur det är att köpa hus, man kanske inte tänker på precis alla faktorer innan man slår till. Vi hade i alla fall inte gjort det. Läge, trädgård, planlösning med mera hade haft större betydelse än själva uppvärmningen.

Nu upptäckte jag helt plötsligt de uråldriga elradiatorerna, dessutom med folie bakom. Folien är en gammal huskur för att kasta värmen framåt och därmed få ut större effekt. Fan tro´t.

Ja, där stod vi alltså med vår direktverkande el och jag tyckte att mina kolleger här på tidningen började titta ytterst medlidsamt på mig.  

Nu startade en rejäl genomgång av alla tänkbara alternativa uppvärmningssätt för vårt nya hus. För att göra en lång histora kort slutade det faktiskt med att vi behöll vår direktverkande el, men bytte ut alla radiatorer till de allra modernaste. Vi är nöjda – det här var den lösning som passade just oss allra bäst.

 

Och det är kanske det som är själva poängen med den här lilla historien: Varje energilösning är individuell. Det som passar det ena huset perfekt är kanske direkt olämpligt i det andra.

Därför drar vi från och med det här numret av Vi i Villa igång höstens stora satsning på uppvärmning och energi. Vi börjar med månadens värmespecial där du hittar de smartaste lösningarna, som passar just dig.

Under hösten fortsätter vi med fler tips och idéer när det gäller uppvärmning, energi och miljö. Följ oss, inte minst på vår aktiva webbplats viivilla.se

Själv har jag börjat använda energi på ett helt annat sätt – stavgång. Varje morgon tutar jag iväg med mina stavar på en sju kilometers tur. Det tar ungefär en timma och efter sommaren har jag faktiskt lyckats gå ner nästan tio kilo. Också ett smart sätt att använda sin energi och hustrun tycker att jag har blivit riktigt snygg igen. Skönt!

Ja, det finns alltså många sätt att dra ner på sitt energianvändande. Vilket du än funderar över ska du veta att de bästa energitipsen hittar du alltid i Vi i Villa.

Vi står på villaägarnas sida och just på det här området finns mycket pengar att spara för smarta villaäagare.

Följ oss under hösten. Jag tror att den kan bli rätt het!

Björn Vingård, chefredaktör

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar