ANNONS FRÅN HITTA-SOLCELLER.SE

Solceller bäst i test – detta behöver du känna till

Letar du efter de bästa solcellerna på marknaden? Då kan du sluta leta nu…

Är du en sådan som vill ha det allra bästa? Bra! Självklart ska du leta efter kvalitet när du gör investeringar i din bostad. För vem vill ha dragiga fönster, läckande tak eller en värmepump som hörs in till grannen? Just det – ingen.

Solceller är en stor investering som ska sitta på ditt tak i minst 30 år och ge dig en stabil avkastning. Därför är det absolut avgörande att du satsar på kvalitet. Och förstås helt naturligt att du börjar googla på ”solceller bäst i test”.
Men det kan du sluta med nu. Om du vill ha en solcellsanläggning av högsta kvalitet är det nämligen helt fel ände att börja i.

– Ja, vilka som är de bästa solcellerna är fel fråga att ställa, säger Gustav Haag, solcellsägare och grundare av hitta-solceller.se.

Installationen gör hela skillnaden

– Jag har sett många gå på den niten och lägga hela sitt fokus på att hitta rätt paneler, när det som faktiskt gör störst skillnad för din solcellsinstallation är valet av leverantör, säger Gustav.

Gustav Haag, grundare av hitta-solceller.se – en guide för dig som vill skaffa solceller.

Att leverantören är viktigast är egentligen inte så konstigt, när man tänker efter. De flesta av oss skulle till exempel aldrig boka en resa utan att noggrant välja resebolag.

Om bussresan ut i Europa har 10 eller 12 stopp och övernattning i München eller Frankfurt spelar mindre roll ifall busschauffören inte sovit på ett dygn och guiden aldrig varit utanför Sveriges gränser.

– Vilka gubbar du släpper upp på taket är viktigare än vilka paneler du sätter upp, säger Gustav Haag, och fortsätter:

– Jag säger inte att panelerna är oviktiga, men det är relativt små skillnader mellan de vanligaste märkena, vad gäller kvalitet och effektivitet. Medan det är enorm skillnad mellan olika leverantörer när det gäller kompetens och noggrannhet.

En seriös leverantör är nyckeln till en bra solcellsanläggning.

Så hur säkerställer du att du får de bästa solcellerna? Gustav har svaret:

– Du börjar med att hitta en pålitlig och erfaren leverantör. Väljer du rätt leverantör kommer ni ha en bra dialog och du kommer kunna lita på att de rekommenderar rätt panel för just dig.

Finns det något mer som är viktigt att tänka på när man skaffar solceller?
– Ja, det finns ett gäng vanliga misstag som många gör, som man helst ska akta sig för.

Här kan du läsa mer om hur du undviker misstagen och gör en trygg solcellsinvestering.

Mest lästa artiklar