ANNONS FRÅN GOLVVÄRMEBUTIKEN

Golvvärme – skönaste sättet att värma huset

Slipp tofflorna och gör det varmt och skönt där det behövs som mest – vid fötterna. Golvvärme kan användas som enda värmekälla i ett rum eller som komplement till andra värmekällor. Här svarar vi på sex frågor om golvvärme!


1. Vilket golvvärmesystem passar mig?

Du kan välja mellan två alternativ. Vill du ha golvvärme som enda värmekälla kallas det för ett fullvärmesystem. Fördelen med det är att du slipper klumpiga radiatorer och får en mycket friare möblering i rummet. Golvvärme kan också installeras som en kompletterande komfortvärme, för att undvika kalla golv. För fullvärmesystem bör maxeffekten ligga mellan 80-120 W/m2 och för komfortvärme mellan 50-100 W/m2. 

 

2. Fungerar golvvärme på alla typer av golv?

Vitt kök

Ja, det passar alla golv, förutom riktigt tjocka heltäckningsmattor. Tänk på att konstruktionen i underlaget kan behöva förstärkas innan du installerar golvvärme och lägger på nytt golv – det kan du rådgöra med din leverantör eller hantverkare om. 

 

3. Vad är det för skillnad mellan att lägga in vattenburen och elektrisk golvvärme? 

Elektrisk golvvärme är oftast billigare och enklare att installera eftersom elen finns tillgänglig i husets alla hörn, medan vattenburen golvvärme ibland kräver att man drar fram nya rör från en annan del av huset. Fördelen med vattenburen golvvärme är att den brukar ge lägre driftskostnader. 

 

4. Kan man stänga av och på golvvärme? 

Ja, man kan både slå av och på men framför allt reglera den önskade värmen via termostaten som installeras med golvvärmen. Det går olika fort att värma upp olika golv. Laminat- och parkettgolv värms upp snabbast, på bara någon timme, med elektrisk golvvärme under. 

 

5. Vilken sort ska jag välja? 

En rekommendation är att använda lågvoltsgolvvärme för små utrymmen som gästtoaletten, värmekabel för golvvärme i badrummet och elektrisk folie-golvvärme till torra ytor som i vardagsrummet. I onlinetjänsten Golvvärmeguiden som finns på Golvvärmebutikens hemsida kan du få prisvärda förslag på vad som passar för just ditt golv. 

 

6. Hur får jag bästa priset?

Lägga golvvärme

En elektrisk värmekabel är den billigaste golvvärmen, som bara kostar bara några hundralappar för ett mindre badrum. Istället för att köpa materialet genom hantverkaren kan du enkelt beställa det själv från leverantören för att minska kostnaderna. Golvvärmebutiken har ett brett utbud och stor kunskap om värmeslingor vilket gör det lätt att hitta det som passar ditt golv och plånbok. 

 

Här hittar du Golvvärmebutiken

www.golvvarmebutiken.se

Tel: 035-227733

E-post: info@golvvarmebutiken.se

Mest lästa artiklar