ANNONS FRÅN PRICERUNNER

Så firar du en energisnål jul – utan att tumma på julstämningen

Strålande julstjärnor i fönstren och ljusslingor i granen. Med elräkningar som skjuter i höjden är det många som oroar sig över julens glimmande pynt.

Julen är för många årets mysigaste årstid. När mörkret faller och temperaturerna sjunker utomhus passar vi på att göra det extra mysigt inomhus – med ljusstakar, ljusslingor och annat stämningshöjande julpynt. Men hur gör man då med allt det mysiga och juliga när elen är dyrare än någonsin?

På PriceRunner kan man enkelt sortera genom en mängd olika filter – och på så vis hitta förslag på belysning och lampor som inte drar lika mycket el.

– Det är tydligt att svenskarna gör vad de kan för att hålla kostnaderna nere just nu. Under vintern har vi sett ett nästan explosionsartat intresse för produkter som LED-belysning, Airfryers och kaminer, som alla används för att skära ner på elkostnaderna, säger Evelina Galli på PriceRunner.

Gedigen filtreringsfunktion

Att få ner elräkningarna handlar både om att välja energisnåla produkter – som batteri eller LED-lampor – och produkter som mäter eller begränsar elanvändandet – som elmätare eller timers.

På PriceRunner filtrerar användaren enkelt på produkter och produktegenskaper som passar bäst för hushållet. Dessutom kan man prisbevaka och få en notis när produkten prissänks samt se prishistorik för att ta reda på om det är ett bra köpläge.

– I tider där många upplever att pengarna inte räcker lika långt är det viktigare än någonsin att vägleda konsumenterna till inte bara sina billigaste, utan sina bästa möjliga köp.

Produkter som minskar elanvändandet

För minsta möjliga påverkan på elräkningen bör man använda en LED-lampa i julstjärnan eller en adventsljusstake med LED-lampor. Utöver att det drar mindre energi blir det också hållbart i längden då lamporna har en betydligt längre livslängd än vanliga glödlampor. Ett annat alternativ är att satsa på en helt batteridriven ljusstake eller julstjärna.

Som en alternativ värmekälla väljer många att investera i en braskamin. Förutom att det ger en behaglig värme som inte påverkar elräkningen allt för mycket är det också oslagbart mysigt i vintermörkret. Du hittar allt från prisvärda, enkla braskaminer på 5 kW till premiumvarianter på 7 kW.

Lagom till årets slut brukar man sedan länge ha tröttnat på köttbullar, sill och julskinka. En Airfryer är då perfekt till nyårssupén. Airfryers har blivit väldigt populära de senaste åren då de förbrukar mindre el än en ugn. En vanlig missuppfattning är att de endast går att använda till friterad mat men det är helt fel. Det går att tillaga flera olika typer av rätter i dem – med ett riktigt saftig eller krispigt resultat.

Här hittar du fler energisnåla produkter och tips inför julledigheten

Mest lästa artiklar