ANNONS FRÅN OTOVO

Solceller allt vanligare i Europa

Tyskarna och "Energiwende" blev startskottet på den moderna och positiva utvecklingen av solcellsindustrin. Solceller har blivit allt vanligare i Europa och i Sverige väljer allt fler privatpersoner att investera i solceller.


 

Tyskarna var först

I Europa var tyskarna först med att anamma solceller och öppnade upp en ny och grön marknad för förnybar energi. Man ville minska på kol och kärnkraftverk. Detta skedde för 10 år sedan och då var intresset för solceller inte lika stort i Europa som det är idag. Tyskarna och ”Energiwende” stod bakom den moderna utvecklingen av solcellsindustrin.

Bortsett från att ge stöd åt sina egna solcellskonsumenter har tyskarna även hjälpt konsumenter i andra europeiska länder att göra det billigare att skaffa solpaneler.

 

Allt fler privatpersoner väljer solceller.

De som såg potential investerade först

Från början var det konsumenter i länder med höga elpriser och flest soltimmar som investerade i solceller eftersom det fanns mycket pengar att spara. Men i takt med att det blivit billigare att finansiera solpaneler har även länder med färre soltimmar och lägre elpriser kunnat lägga om till förnybar energi – och sparat pengar.

Svenskar investerar i solceller

I Sverige har vi många soltimmar och stor potential för solceller. Sverige ger bra stöd åt de som vill investara i solpaneler och producera solceller. Sverige ger bra stöd åt de som vill investera i solceller och börja producera förnybar solel. Detta inte minst genom det statliga investeringsstödet för solceller. 

 

Solpaneler på taket.

 

Mest lästa artiklar