Miljövänlig matvecka!

Den här veckan pågår Naturskyddsföreningens kampanj "Mat för bättre klimat" för fullt runt om i landet.


Ät klimatsmart och minska klimatpåverkan med hälften:

– Gör varannan måltid vegetarisk. Sedan 1990 har köttkonsumtionen ökat med 50%, nu äter vi drygt 85 kilo/person och år. Alldeles för mycket för att må bra enligt Livsmedelsverket.

– Planera inköpen så slipper du slänga! Vi kastar bort 20-30 % av maten vi köper, tillsammans närmare 900 000 TON! Planera, använd rester och lukta och smaka så kan en familj med två barn spara 7000 kr om året.

– Handla säsongsvaror, särskilt när det gäller grönsaker, och gärna mer rotfrukter.

– Välj ekologiskt och ta tillbaka potatisen på matbordet. En portion ris ger dubbelt så mycket utsläpp av klimatgaser som en portion potatis.

Läs mer på på Naturskyddsföreningens hemsida www.snf.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar