Miljövänlig matvecka!

Den här veckan pågår Naturskyddsföreningens kampanj "Mat för bättre klimat" för fullt runt om i landet.

Ät klimatsmart och minska klimatpåverkan med hälften:

– Gör varannan måltid vegetarisk. Sedan 1990 har köttkonsumtionen ökat med 50%, nu äter vi drygt 85 kilo/person och år. Alldeles för mycket för att må bra enligt Livsmedelsverket.

– Planera inköpen så slipper du slänga! Vi kastar bort 20-30 % av maten vi köper, tillsammans närmare 900 000 TON! Planera, använd rester och lukta och smaka så kan en familj med två barn spara 7000 kr om året.

– Handla säsongsvaror, särskilt när det gäller grönsaker, och gärna mer rotfrukter.

– Välj ekologiskt och ta tillbaka potatisen på matbordet. En portion ris ger dubbelt så mycket utsläpp av klimatgaser som en portion potatis.

Läs mer på på Naturskyddsföreningens hemsida www.snf.se

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar