ANNONS FRÅN BOLINDO

Uppstickaren för hemmafixaren – med ett stort sortiment av energibesparande produkter

Ett brett sortiment, personlig service och bra priser. Växande e-butiken Bolindo är byggvaruhandeln som inte gör skillnad på hemmafixare och proffs.

Nya siffror visar att byggvarubranschen det senaste året har backat med 16 procent, en tendens som nykomlingarna på Bolindo inte har sett röken av – faktum är att de har ökat hela 30 procent. Framgången är ett resultat av flera faktorer menar en av grundarna, Tomas Ekström.

– Viljan att hjälpa våra kunder och satsa på personlig kundservice, bra priser över hela året samt snabba leveranser har över tid gett resultat och uppskattas verkligen av våra kunder.

– Vi gör inte heller skillnad på företagskunder och privatpersoner vad gäller pris och service – något våra privata kunder uppskattar lite extra, säger Ulrika Johansson, ansvarig för kundservice och orderhantering.

Energibesparing och andra storsäljande varugrupper

I tider av dyr el är det många husägare som försöker få bättre kontroll på energiåtgången. Efterfrågan har den senaste tiden ökat rejält för värmepumpar, ackumulatortankar och varmvattenberedare. 

– Har man en värmepump eller el-panna och plats för en ackumulatortank så kan man öka belastningen på natten och därmed flytta elförbrukning till nätterna och på så sätt sänka elkostnaderna. Återbetalningen av en sådan tank är ofta bara ett till fyra år – inkluderat installationskostnaden, säger Tomas.

En annan god idé är att byta ut äldre varmvattenberedare mot en modernare variant.

– Äldre varmvattenberedare har stora förluster så det kan vara en god affär samt insats för miljön att byta, menar Tomas.

Bolindo har varmvattenberedare och tillbehör från kända varumärken i många olika varianter och storlekar, passande från små kolonilotter till stora barnfamiljer. 

Andra smarta lösningar är belastnings- och effektvakter. Med dessa kan man säkra ner sin fastighet och spara fasta avgifter på elnättariffer. En investering som brukar kunna återbetala sig på ett till tre år beroende på hur stort steg man kan säkra ner.

En annan populär varugrupp nu när kylan kommer är radiatorer, och i synnerhet oljefyllda sådana.

– Våra kunder som inte har något alternativ till direktverkande eluppvärmning väljer nu att byta ut äldre och/eller installera nya med det effektivare LVI-systemet vi säljer. LVI-systemet möjliggör smart styrning med en app i telefonen eller från datorn. På så sätt kan man på distans programmera och reglera uppvärmningen för att spara pengar. Den styrfunktionen återbetalar sig vanligen på bara ett till två år, säger Tomas.

Radiatorn har även en praktisk Öppet fönster-funktion, förklarar han. 

– Om temperaturen sjunker onormalt inom en viss tid är Yali Digital programmerad att fungera som om ett fönster är öppet.

En annan av Bolindos storsäljande produktgrupper är köksfläktar, något som kan förklaras av människors ökade intresse för renovering de senaste åren.

– Det märks att många under pandemiåren har satsat på att renovera hemma, exempelvis köket. Bolindo har sålt och säljer väldigt många köksfläktar av hög kvalitet från svenska Franke. En ny köksfläkt är en relativt liten investering men gör mycket för kökets stil och dess komfort, förklarar Tomas.

Fortsatt höga ambitioner

Vi går mot årets slut och Bolindo ser tillbaka på ett framgångsrikt 2022. Framåt har de fortsatt höga ambitioner vad gäller god service och att snabbt kunna hjälpa sina kunder.

– Det är en otroligt härlig känsla att få hjälpa våra kunder, även fast det ibland kan vara svårt att hinna med, avslutar Ulrika med ett leende.

Mest lästa artiklar