ANNONS FRÅN OTOVO

Michael: ”Jag värmer bara upp poolen med el jag producerar själv”

Affärscoachen tävlar med brorsan om vem som producerar mest grön el. I augusti förra året producerade Michael mest el per panel och solpanelerna har fått hela familjen att börja tänka annorlunda kring sin elförbrukning.

solceller otovo


Michael tar sats och kastar tennisbollen högt upp i luften i en sluttande båge. Hunden Chili springer i ilfart över tomten och det nyklippta gräset. På hustaket sitter solpaneler som omsätter sol till förnybar el.

”Ta bollen Chili!”’

Skaffade solceller för att kunna hoppa på tidigt

Michael jobbar som affärscoach inom test, kvalitetssäkring och IT. Han bor med sin familj i Upplands Väsby och förra sommaren beslöt Michael och hans bror sig för att byta till solceller. Dessförinnan hade de båda gått i tankar om att ha solceller och kände att de ville hoppa på tidigt och vara med när solceller utvecklas i framtiden.

– I framtiden kommer ju inte elen bli billigare, säger Michael.

Bröderna utvärderade sex olika leverantörer och föll för Otovos enkelhet och tydlighet.

Tävlar med brorsan

Michael berättar att den första tävlingen mellan bröderna gick ut på vem som installerade solpaneler på taket först. Då vann Michael. Den andra tävlingen var en vadslagning om vem som producerade den första kilowattimmen.

–  Då vann tyvärr brorsan, berättar Michael och ler.

Den tredje tävlingen gick ut på vem som producerade mest el under en månad per panel. Den vann Michael i augusti förra året.

Installerat en timer på luftvärmepump till poolen

Familjen i Upplands Väsby har installerat en timer på en luftvärmepump som går till poolen. Poolen värms endast upp med egenproducerad el istället för köpt el.

Michael värmer upp poolen med el han producerar själv.

Använder app i mobilen för att följa sin egen elproduktion

Michael följer sin elproduktion i realtid via en app i mobilen. I appen kan Michael se hur mycket el han producerar.

Michael kan följa sin egen elproduktion via en app i mobilen.

Mest lästa artiklar