5 sätt att få pengarna att räcka

God ekonomi börjar ofta i att snåla på utgifterna. Att byta saker och tjänster med varandra har blivit allt mer populärt, liksom att dela på stora utgifter med andra. Sociala medier och nätet bjuder på många nya möjligheter att få pengarna att räcka längre. Här är några av våra favoriter!


Ta hjälp av grannarna

En webbplats där personer och företag köper och säljer hemnära tjänster som exempelvis trädgårdsarbete, barnpassning, datasupport och skönhetsvård till varandra i sitt lokala område.
www.grannar.se

Byt saker med varandra

Att byta saker med varandra har blivit allt mer populärt, för att spara pengar och för att medverka till ett mer hållbart samhälle. Ett sätt att byta professionella tjänster utan att använda pengar, internationellt känt som Lets. Någon filmar ett bröllop och får i utbyte hjälp att laga sin bil. En tjänst värderas i Bits, vilket man får tillgodo på sitt bytesbankkonto.
www.swoppers.se

Gå med i en bilpool

Sälj bilen och gå med i en bilpool. Då betalar du bara för bilen när du verkligen behöver den. Korttidshyra av bil med självbetjäning som vänder sig till företag och hushåll som slipper att binda upp sig med egna bilar. Man bokar via Internet eller på telefon. Bilpoolen organiseras av en förening (kooperativ) eller av ett privat företag.
www.bilpool.nu

Handla med ständig rea

Om du är medlem på en så kallad cash back sajt kan du dryga ut pengarna genom att få återbäring varje gång du handlar. Refunder är en nystartad sajt som har samarbete med hundratals av Sveriges stora e-butiker med varor som bygg- och vitvaror, möbler, kläder datorer och resor. På varje köp får du pengar tillbaka som utbetalas till ditt bankkonto.
www.refunder.se

Dryga ut pengarna

Det finns många smarta sätt att få pengarna räcka till mer. Ett sådant sätt är att bli medlem i en klubb med förmånskort som till exempel Smart Senior. Om du är över 55 år kan du bli medlem och få rabatt hos företag såsom Synoptik, Tele2 och Apollo.
www.smartsenior.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar