Fönster och dörrar

Renovera fönster och dörrar

Ska du renovera eller byta fönster och dörrar? Eller behöver du serva dem? Inga problem. Här hittar du allt du behöver veta för att göra jobbet själv.

Läs mer

Köpa fönster

När du köper fönster så bör du göra det med eftertanke. Det finns olika varianter av fönster: inåtgående fönster, utåtgående fönster, vridfönster, sideswingfönster. träfönster, karmfasta fönster, aluminiumfönster, PVC-fönster. Vi ger dig tips på vad du bör tänka på när du ska köpa fönster.

Renovera fönster

Renoverar du fönster ordentligt så kan dina fönster hålla väldigt länge. Eftersom fönster är mer utsatta än övriga delar av fasaden är det viktigt att du underhåller dina fönster. Att sätta färg på fönstren gör mycket för husets utseende, men vad som är viktigt är att välja en färg som skyddar mot fukt och solljus. Här hittar du  allt du behöver veta när du ska renovera dina fönster.

Täta fönster

Blåst och temperaturskillnader gör att luft läcker in eller ut genom otäta fönster. Att täta fönster är billigt och går snabbt. Genom att täta fönster så sparar du en slant på lägre energiförbrukning och minskar bullret utifrån. Här kan du läsa hur du tätar dina fönster själv.

Tvätta fönster

Det är en konst att tvätta fönster utan att det blir ränder, men med lite tips kan du bli fönsterexpert. Genom att tvätta dina fönster själv kan du spara stora summor pengar. Antingen tvättar du fönster på det klassiska sättet med en skrapa och en trasa eller så kan du använda batteridriven fönstertvätt. Följ våra steganvisningar så får du skinande rutor.

Så väljer du rätt dörr

Klassisk eller modern dörr? Oavsett vad du väljer ska din ytterdörr klara väder och vind samt försöka förhindra inbrottsförsök. Men hur vet man att man har en säker ytterdörr? Och när är det dags att byta ytterdörr?  På Viivilla.se hittar du allt du behöver veta när du ska välja dörr.

Byta och serva dörr

Byt ytterdörr och ge din fasad en ansiktslyftning. Vi ger dig tipsen på hur du går till väga steg för steg för att montera din dörr. Vad behöver dörrar för service? Och vad gör jag åt mitt lås som kärvar? Vi ger dig tipsen när du ska serva din dörr.

Fönsterguiden: Byta eller renovera?

Fönsterguiden: Byta eller renovera?

Är dina fönster gamla och slitna? Här guidar proffsen till när det är läge för fönsterbyte, när det duger med att renovera – och hur du kan spara energi.

Energispara långsiktigt – så gör du
ANNONS FRÅN VETRI

Energispara långsiktigt – så gör du

Elpriserna är som bekant höga och utvecklingen av prisläget ovisst vilket kan skapa oro. Här är tips på energieffektiva åtgärder du kan utföra i ditt hem!

Finaste fönsterbrädan – bästa tipsen och skötselråden

Finaste fönsterbrädan – bästa tipsen och skötselråden

Snygga fönsterbrädor ger fönstret ett riktigt lyft. Och det finns mängder av modeller att välja mellan. Vi ger dig tips inför köpet och för hur du vårdar fönsterbrädorna på bästa sätt.

Släpp in ljuset med en glasdörr

Släpp in ljuset med en glasdörr

Byt ut ett fönster mot en glasdörr – eller satsa på en hel vägg – och få mer av ljus, utsikt och rymd. Det här behöver du tänka på.

Välj rätt ytterdörr

Välj rätt ytterdörr

Ytterdörren är förmodligen en av de viktigaste beståndsdelarna i ett hem, oavsett om du bor i villa, radhus, sommarhus eller lägenhet. Den håller oönskade gäster borta, ger ett tillfälligt skydd vid brand och ser till att ditt boende är värme- och ljudisolerat. Men hur väljer man rätt ytterdörr?

”Kan jag kitta på gammalt kitt?”

”Kan jag kitta på gammalt kitt?”

Går det att kitta på gammalt kitt eller blir fönstret förstört då, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björns svar här.