Släpp in ljuset

Visst kan du öka ljusinsläppet i ett rum. Här visar Ingald Andersson hur du byter fönstret mot en fransk balkong. Och visst gör det skillnad.


Ljuset är en viktig ingrediens i våra hem. Utan ljus blir det dystert. Det är fönstret som förmedlar kontakten mellan ute och inne, och som ger våra rum dagsljus. Fönstret är därför viktigt för vårt välbefinnande. Jag slutar aldrig att förvånas över att ett folk i ett land som vårt, som längtar så efter sol och ljus, kan stå ut med våra ofta för små och för få fönster ger så litet ljus.

Tekniskt sett är dagens fönster betydligt mer isolerade än förr, så det är inbte fråga om energi. Att öppna upp en vägg för ett större fönster tillhör de lättare fasadförändringarna, men hör ändå med kommunens byggnadsnämnd.

Det här förslaget visar hur ett sovrum kan förvandlas. Sovrummet på övervåningen har kompletterats med en fransk balkong, vilket ger rummet ett helt annat ljus och bättre kontakt med grönskan utanför. Nu kan sängkläderna vädras ordentligt. En elegant lösning.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar