5 smarta lösningar för badrummet

I varje badrum är utmaningen att hitta smarta lösningar som plockar fram det där lilla extra. Det gäller allt från förvaring till vilket badkar och kakel du är sugen på. Här får du 5 tips på smarta lösningar för badrummet.

Så fixar du superhäftig förvaring

När det kommer till badrumsförvaring så finns det oändligt många möjligheter och varianter. Det gäller att du knäcker koden och hittar förvaringen som passar för just ditt badrum och den stil du vill ska genomsyra rummet.

Du kanske kan såga ut en kvadrat från väggen och sedan montera in ett hyllplan i något läckert träslag. På hyllplanet kan du förslagsvis lägga schampoflaskor, handdukar och hudprodukter. 

Du kanske kan använda utrymmet och väggen bakom toalettstolen? Varför inte fästa en handdukstång eller handdukstege? Du får ett naturligt sätt att förvara handdukar på och kan samtidigt använda snygga handdukar som en del av inredningen. Det blir som en härlig bonus. 

Du kan också använda väggen vid badrumsskåpet och kanske skruva upp en trapphylla där du kan förvara i stort sett vad som helst. Det handlar egentligen om att lyfta upp allt från golvet.

Så hittar du rätt handfat till ditt badrum

Handfatet är viktigt. Det är viktigt att utnyttja ytan så att du får plats med allt. Anpassa handfat efter storlek på badrummet. Har du ett litet badrum kanske du ska ska placera handfatet i ena hörnet eller ha ett lite grundare och bredare handfat som gör att badrummet känns större. 

Har du ett stort och rymligt badrum så kanske du ska spana efter vägghängda handfat och har du mycket utrymme kan du kanske montera ett vitt tvättställ direkt på en exklusiv bänkskiva. 

 

Våga använda dig av badkaret 

Att hitta rätt badkar är viktigt. Var inte rädd för att verkligen använda dig av badkaret som en badrumsmöbel. Inred med badkaret och låt det ta plats. 

Det finns badkar du kan ligga i och det finns badkar du kan sitta i. Det finns runda och djupa badkar med eller utan tassar. Tassbadkar i olika former och varianter sticker ut till skillnad från badkar utan tassar som mer smälter in. 

Så gör speglar badrummet större

Badrumsspeglar har en förmåga att få hela rummet att se större ut. Mycket beror på vilka vinklar du lyckas hitta och hur mycket ljus som kommer in respektive ersätts av andra ljuskällor. Badrumsskåp med inbyggda lampor ger ett helt annat slags ljus.

Se till så att badrumsspegeln är uppsatt i rätt höjd och att du får med hela ansiktet när du speglar dig. 

Välj ut ett modernt och fräscht kakel!

Det finns kakel i många olika varianter. Kakelplattor går i inredningstrender och trenderna kommer och går i en rasande fart. Ett kakel som är populärt just nu kommer inte vara det för alltid.

Välj ett kakel som känns modernt och fräscht. Bestäm dig för om du vill ha små eller stora kakelplattor, smala eller tjocka fogar och kakelplattor i samma färg eller i olika färger för att få fram olika mönster. När du hittat rätt kakel så kommer det bli mycket roligare sedan när du ska ordna med förvaring och ljussättning. 

 

 

Så slipper du imma efter badet.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar