5 smarta lösningar för badrummet

I varje badrum är utmaningen att hitta smarta lösningar som plockar fram det där lilla extra. Det gäller allt från förvaring till vilket badkar och kakel du är sugen på. Här får du 5 tips på smarta lösningar för badrummet.


Så fixar du superhäftig förvaring

När det kommer till badrumsförvaring så finns det oändligt många möjligheter och varianter. Det gäller att du knäcker koden och hittar förvaringen som passar för just ditt badrum och den stil du vill ska genomsyra rummet.

Du kanske kan såga ut en kvadrat från väggen och sedan montera in ett hyllplan i något läckert träslag. På hyllplanet kan du förslagsvis lägga schampoflaskor, handdukar och hudprodukter.

Du kanske kan använda utrymmet och väggen bakom toalettstolen? Varför inte fästa en handdukstång eller handdukstege? Du får ett naturligt sätt att förvara handdukar på och kan samtidigt använda snygga handdukar som en del av inredningen. Det blir som en härlig bonus.

Du kan också använda väggen vid badrumsskåpet och kanske skruva upp en trapphylla där du kan förvara i stort sett vad som helst. Det handlar egentligen om att lyfta upp allt från golvet.

Så hittar du rätt handfat till ditt badrum

Handfatet är viktigt. Det är viktigt att utnyttja ytan så att du får plats med allt. Anpassa handfat efter storlek på badrummet. Har du ett litet badrum kanske du ska ska placera handfatet i ena hörnet eller ha ett lite grundare och bredare handfat som gör att badrummet känns större.

Har du ett stort och rymligt badrum så kanske du ska spana efter vägghängda handfat och har du mycket utrymme kan du kanske montera ett vitt tvättställ direkt på en exklusiv bänkskiva.

Våga använda dig av badkaret

Att hitta rätt badkar är viktigt. Var inte rädd för att verkligen använda dig av badkaret som en badrumsmöbel. Inred med badkaret och låt det ta plats.

Det finns badkar du kan ligga i och det finns badkar du kan sitta i. Det finns runda och djupa badkar med eller utan tassar. Tassbadkar i olika former och varianter sticker ut till skillnad från badkar utan tassar som mer smälter in.

Så gör speglar badrummet större

Badrumsspeglar har en förmåga att få hela rummet att se större ut. Mycket beror på vilka vinklar du lyckas hitta och hur mycket ljus som kommer in respektive ersätts av andra ljuskällor. Badrumsskåp med inbyggda lampor ger ett helt annat slags ljus.

Se till så att badrumsspegeln är uppsatt i rätt höjd och att du får med hela ansiktet när du speglar dig.

Välj ut ett modernt och fräscht kakel!

Det finns kakel i många olika varianter. Kakelplattor går i inredningstrender och trenderna kommer och går i en rasande fart. Ett kakel som är populärt just nu kommer inte vara det för alltid.

Välj ett kakel som känns modernt och fräscht. Bestäm dig för om du vill ha små eller stora kakelplattor, smala eller tjocka fogar och kakelplattor i samma färg eller i olika färger för att få fram olika mönster. När du hittat rätt kakel så kommer det bli mycket roligare sedan när du ska ordna med förvaring och ljussättning.

Så slipper du imma efter badet.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar