Förvaring som hjälper till

Ont om förvaring eller bara dåligt planerat? Vi ger dig tips på hur du maxar din egen förvaring – i alla tänkbara hörn och kanter.


Ta vara på snedtaket! Ekby Riset är en smart konsol som gör att du kan ställa in vinkeln precis som du vill. Den passar till 28 cm djupa hyllplan. 55 kronor styck. Ikea.


Badrumskommod från Aspen bad med inbyggd laddare för rakapparat eller eltandborste.


Trångt i hallen? Helfigursspegel med förvaring bakom, från P.O.M.
135 x 30 cm. 2 195 kronor. forvara.se

Sittpuff med dold förvaring, sitsen är ett lock. 499 kronor. Åhléns.


Bra skoöverblick. Skoförvaring i form av metallrör och sidor av plast. Kan hängas på en dörr eller fästas på väggen, 160 x 52 cm. 479 kronor. Ellos.se


Designa själv! Med Smartstore Wall från Smartstore kan du designa din egen förvaringslösning. Konceptet består av väggskenor, konsoler och lådor i olika storlekar.


Maxa badrumsförvaringen med det här skåpet från Aspen bad som har förvaring i dörren – och tar därmed vara på alla centimetrar.


Sockellådor utnyttjar utrymmet bakom socklarna. Flera köksleverantörer erbjuder detta, den här kommer Myrejsökök och har push-to-open-funktion.


Sänggaveln Filip kommer från EM och är anpassad till en vanlig dubbelsäng. Den innehåller en massa smart förvaring för böcker och småprylar. 5 250 kronor. EM.

Soffbordet Minnie Paper får plats där andra soffbord inte gör det och har dessutom en förvaringslösning för tidningar. Från 1 875 kronor. Maze.

Väggmonterade hängare i form av fem ringar i olika storlekar. Passar för kläder, accessoarer eller tidningar. 595 kronor. Lagerström Wiktorsson/nordicdesigncollective.se

Fler förvaringstips!

Märk upp!
Att märka lådor gör det lättare för alla att hålla ordning. Här är några tips på olika märkmetoder.

Måla med griffeltavelfärg och skriv med krita.

Skriv typografiskt snyggt med dymomaskin.

Gör egenmålade etiketter.

Gå igenom tidningar och klipp ut bilder på det som ska vara i respektive låda.

IKEA + måttbeställt!
Pickyliving är företaget för dig som vill skräddarsy din IKEA-lösning eller vill renovera exempelvis ett kök med gamla IKEA-stommar. De erbjuder skåpsdörrar i den storlek du vill ha, handtag i det material du vill ha och ytor i den färg du vill ha.

Ta vara på höjden.
Har du högt i tak i köket? Välj extra höga överskåp, det har nästan alla köksleverantörer. Överst kan du förvara sådant som du inte använder så ofta.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar