Garderoben finns bakom väggen

Önskemålet var ett vackert och vilsamt sovrum. Alltså fick klädförvaringen finna bo bakom en egen vägg. Här byggdes en riktig walk-in-closet av köksskåp och egna lösningar.

Gott om krokar. Här hänger det som är på gång i klädväg. Ofta helgens snickarkläder. Eller det man hade på kontoret som man ska använda en annan dag. Samt morgonrocken och träningskläder. Många krokar är räddningen från högar på stolen!

Bakom väggen finns Peter och Millas klädförvaring. Lite som en walk-in-closet.

Spegel är ett måste i klädkammaren! Helst en där man kan se sig i helfigur.

Hjul! Alla skåp har fått hjul. När det är dags för storstädning rullar man bort hela garderoben, sen skuras golvet och sen, tillbaks med allt igen. Dessutom kanske man vill flytta med garderoben till ett annat rum, eller annat hus, vilket ju går.

Här bor: Familjen Forslund

Önskemålet med klädförvaringen: Vi ville att sovrummet skulle vara ett vackert rum, och tycker det är tråkigt med garderober. Vi har gjort en modern version av en gammal funktion – klädkammaren. Man får bättre översikt av klädena. Vi bor i ett litet och genomtänkt hus, all förvaring fanns med i arkitektens ritningar av huset.

Skoförvaring. I ett lite lägre skåp, men också detta är ett köksskåp, förvaras skorna.

5 tips för smart klädförvaring

Rensa i röran. Ofta! Det är här all ordning börjar. Släng det du inte vill ha, ge bort det till andra. Och om ett klädesplagg legat oanvänt i mer än två år, ja då är det knappast troligt att du kommer börja använda det.

Ordentligt med plats. Snåla inte på utrymmet. Kläder tar mer plats än vad man tror. Så ta i när du tänker utrymme för förvaring för kläder.

Färgkoda. Tänk ut ett smart system som passar dig för organiseringen. Kanske i färgkoder, eller säsonger eller olika klädesplagg för sig.

Smått och plock. Underkläder och strumpor. Det kan bli en salig oreda. Ge detta ordentligt med plats.

Överskådligt. En bra översyn av kläderna gör att man lättare också använder alla kläder i sin garderob. Försök att planera klädförvaringen så inget försvinner bakom, under och är ”borta”. Gör så många plagg så synliga som möjligt.

Lägg skorna i förvaringsboxar, stapla dem i garderoben så har du både översyn och dammfria skor. Från Tica Copenhagen. 159 kronor. Inreda.com

Alla typer av klädförvaring behöver detta. Någon form av överdrag för skor och kläder som inte används för ofta. Skubb från Ikea.

Hängare i trä för slipsen eller bältet. Pris 59 kronor. Åhléns.

Egentligen kan alla kläder hänga, men det beror på hur mycket plats man har. Turbo klädställning från Ikea, 299 kronor.

Glöm högen på stolen. Se till att kläderna hängs upp på krokar istället. Här fin lösning, Bill S, från Maze. Pris cirka 800 kronor.

Snygga skor! Bootpin är är dina stövlars bästa vän, med ett enkelt handgrepp står stövlarna stadigt på golvet med raka skaft. Bootpin, 135 kronor, Smartasaker.se


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar