Hallen

Belysning, färg, materialval, och utsmyckning är viktiga delar att tänka på. Här är fyra idéer till utformning av hallen.


Det första man möter när man kommer in i huset, och det sista man ser när man går ut, är hallen. Det ger det första intrycket av hemmet, kanske ett bestående. Därför borde hallen vara värd en granskning och kanske en uppfräschning. Det problem som gäller de flesta hallar är förvaringen av alla kläder, skor m.m. Kapphyllan är för liten och hallen för trång. Och det hela ser ganska trist ut. Även om man blir effektivare om man bara tillåter de mest aktuella prylarna i hallen, så krävs en del arrangemang för att få den trivsam och funktionell. Belysning, färg, materialval, och utsmyckning är viktiga delar. Här är fyra idéer till utformning av hallen.

I en sönderstyckad hall med t ex fem dörrar, kan en lösning se ur så här. Den slutna kapphyllan som besår av rygg, gavlar, tak och botten, är fristående. Den är inte svårt att göra själv, och lackerad i en fräck färg gör den hallen tuffare.

Den tåliga hallen kan se ut så här. Tidlösa material som klinker och kakel på golv och väggar. Väggkaklet avslutas upptill med en kakellist. Intill kapphyllan finns en praktisk uppfällbar pall. Belysningen är diskret infälld i taket.

I den lilla lyxiga hallen finns klädförvaringen bakom stora skjutbara spegelglasdörrar. Spegelglasen förstorar och fördubblar effekten av hallen med tavlor, växt och dekorativ stol. Det är lätt att skapa stämning med spotlights på en skena.

Kapphyllan är placerad invid trappan, inbyggd i ett skåp med jalusidörrar. Bredvid finns hurtsar med lådor, en för varje familjemedlem. Ett arrangemang som döljer det mesta. Utförande helt av naturträ, tänkt för ett hus med rustika drag. Belysningen är en lågvoltsarmatur med flera riktbara ljuskällor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar