Oordning – en källa till konflikter

En av de främsta orsakerna till bråk och tjafs i våra hem är oordning bland våra saker.


Strumpor på golvet, kladdiga bord och diskhögar får var fjärde svensk att bråka med sin partner. I åldersgruppen 20 – 35 år uppger nästan hälften av alla tillfrågade att de bråkar om städning och stök.

Män bråkar mer än kvinnor

Undersökningen som gjorts av Elfa under 2013 visar även att män bråkar mer om oordning än kvinnor. Av männen uppger 27 procent att de har konflikter som härrör från städning medan endast 21 procent av kvinnorna uppger samma sak. Detta gäller även för föräldrar – fler pappor än mammor menar att de bråkar med barnen om oreda.

– Jag blir inte särskilt förvånad, säger Christine Dahlman, PR-ansvarig på Elfa. Vi samlar på oss mer och mer prylar samtidigt som boytan krymper i takt med tiden vi har att gå och plocka efter varandra. Men samtidigt är det tråkigt eftersom det, åtminstone delvis, går att styra upp med bättre förvaring. Kunde vi så skulle vi naturligtvis hjälpa till med ordningssinnet också, tillägger hon med ett skratt.

Förvaringstips

Häng en skohylla från Ellos över dörren – plats för 20 par skor.
Pris: 499 kronor på www.ellos.se Johan Ridderstråle & Mats Broberg har designat en exklusiv kläddhängare för Asplund Collection. Finns i olika storlekar och kostar från 7 850 kronor på www.asplund.se Luftig förvaringshylla från Mio. Finns i ek eller vitt samt i olika storlekar.
Pris från 4 495 kronor på www.mio.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar