Så får du ordning i garaget

Trött på att leta efter skruvmejseln vareviga gång eller baxa ut allt bara för att komma åt gräsklipparen? Här är Vi i Villas bästa knep för att få ordning i garaget


Utnyttja takhöjden

Ha så få saker på golvet som det går – det gör det mycket enklare att städa och att komma åt det du behöver, som gräsklipparen. Skaffa en liten stege om det blir högt att nå.

Organisera mera

Det du använder oftast bör stå mest lättillgängligt. Sortera prylarna i olika kategorier så de hör ihop med rätt typ av grejer, till exempel trädgårdsredskap, färgburkar eller bilprylar.

Överblick över verktygen gör en glad i själen. Verktygstavlor i svart och vitt från Biltema.

Förvaringstavlor och små fack

Det blir överskådligt och lättare att hitta om du sätter upp verktygen på väggen. Skruvar och annat smått förvaras bäst i små lådor.

Cykelhållare

Har du plats för att hänga upp cykeln på väggen eller i taket – skaffa en hållare och vinn golvyta.

Trådhyllor

De tål mycket vikt, och grus och smuts kan falla igenom dem. Det som lätt blir smutsigt, som trädgårdsprylar och stövlar, kan placeras längst ner för att underlätta städningen!

 

Smart arbetsbänk i metall från Biltema. 

Praktisk arbetsyta

En arbetsbänk där du kan meka och jobba med byggprojekt är mycket användbart. 

Hyllsystem och krokar

Hyllsystem med konsoler frigör golvyta. Addera ett par lister med krokar där du kan hänga upp redskap, slangar och annat.

Förvaring

Genomskinliga plastlådor gör det lätt att snabbt hitta det man letar efter. Märk upp dem så blir det extra tydligt vad de innehåller. Lådorna på bilden ovan kommer från Smartstore.

 

Däckförvaring från Tellbe. 

Däckhållare

Häng upp däcken på väggen så sparar du massor av plats!

Lampor

Det blir alltid lättare att hitta vad man letar efter om man ser ordentligt. Kanske behöver du komplettera garaget med några extra lampor?

Läs också: Enkla sättet att rengöra kakelfogarna

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar