
Få saker ändrar känslan och karaktären i ett rum som ett nytt golv. Att fräscha upp det befintliga golvet eller investera i ett nytt brukar ge stor utdelning i form av höjd komfort både för kropp och själ. Så, vad är du sugen på? Heltäckningsmatta till sovrummet, laminat i köket eller kanske ett nytt parkettgolv till vardagsrummet? Se här vad kalaset kan komma att kosta!
Tuff laminat
Vill du dansa sylvasst i vardagsrummet eller leka med hunden i köket? Då kan du fundera över laminatgolvets många fördelar, till exempel att det är slitstarkt, hårt, lättlagt och reptåligt. I mönsterväg finns dessutom mycket att välja mellan både i trä och klinkerutförande.

Ett exklusivt laminatgolv som ser ut som plank, närmare bestämt fransk antikek, QuickStep 800 cirka 250 kronor/kvm. Armstrong
Snitsig plast
Har du beslutat dig för att lägga in ett plastgolv ska du inte vara velig. Här finns nämligen en hel uppsjö av olika färger, mönster och uttryck att välja mellan. Men den som bestämt sig får lön för mödan i form av ett slitstarkt och hygieniskt golv som är mycket lättskött.

Den svart-vit-rutiga mattan heter Rubin och ligger snyggt i exempelvis hallen för cirka 180 kronor/kvm, Armstrong. Plastmattan Tarkett Woodstar har en matt yta som ger en känsla av oljat trä cirka 198 kronor/ kvm, Tarkett. Flyttbara och dränerande Bergo-plattan passar i garage, förråd och källare likväl som det kan läggas i både badrummet och bastun. Från cirka 139 kronor/kvm. Bergo.
Hett med heltäckande
Heltäckningsmattan har under några år upplevt något av en renässans och visst är det maffigt att köra ner fötterna i en mjuk matta? Dessutom är golvet tyst – textila golv dämpar ljud på ett sätt som få andra golv kan konkurrera med. Se till att dammsuga ofta så håller sig golvet fräscht länge.

Mattan Shabby-chic kostar cirka 469 kronor/kvm, Desso/Ardbo Golv.

Mattan Conga kostar cirka 350 kronor/kvm, Armstrong
Massiva trägolv och prydliga parketter
Stiligt och alltid rätt – känslan av trä ska inte förringas. Det är svårslaget med ett levande material. Priset på trägolv varierar beroende på typ av golv (lamellparkett, fanérgolv, massivt golv etc), trädslag, tjocklek och kvalitét. Se till att noga kolla upp hur du ska sköta just ditt trägolv – tillverkarnas olika behandlingar av golvens ytskikt skiljer sig och kräver därmed olika underhåll.

