Följ med hemmafixarna Carro och Karin

Bygg en köksö, blomlåda och mycket mer, i kombination med härliga recept du bara måste prova. Här är hemmafixarna Carro och Karins roliga projekt både inomhus och utomhus. 

Hemmafixarna Karin Almström, trädgårdsnörd och programledare, samt Caroline Ahlkvist, vinnare av Hela Sverige Bakar 2013 har nyligen dragit igång en egen youtube-serie med roliga hemmaprojekt och guider för att bygga, samt härliga recept i varje avsnitt. Både recepten och guiderna kommer du att kunna hitta här på Viivilla.se. Först ut är en instruktion om hur du bygger en egen köksö, samt ett recept på att göra eget glutenfritt mjöl.

Vad får vi lära oss i era videos?

– Allt mellan himmel och jord! Vi bygger, bakar, odlar, pysslar och allt visar vi på ett pedagogiskt sätt, både i film och bilder. Det ska vara enkelt, kul och gott! Vi visar också små hälsotips som, till exempel hur man blir av med den onda datornacken.

Vilka fler projekt kommer vi få ta del av?

– Snart är sommaren här så vi kommer att flytta ut i trädgården. Det blir goda pajer och bakelser på sommarens frukter och bär. Vi kommer bygga spaljé, blomlåda och så klart följer vi sådden från frö till stor planta. Kanske hälsar vi på någon som vill ha hjälp med ett projekt, precis som i avsnitt 4 av Carro och Karin Hemmafixarna, där vi besöker Hela Sverige bakar-Fredrik och bygger en köksö.

Vilka är ni bakom ”Hemmafixarna”?

– Vi träffades bakom kulisserna på TV4 redan 2013 och det sa klick direkt. Vi är riktiga hemmafixare båda två med Gunde Svans motto ”ingenting är omöjligt”, så ni kan förstå att det både går undan och att vi har riktigt kul ihop! Carro vann hela Sverige bakar 2013 och förutom hennes uppdrag att baka, jobbar hon också som massör och tränare på Sats. Karin jobbar som programledare på Lotto i TV4 men är också fotograf, redigerare och projektledare. Så våra filmer spelar vi in och redigerar själva. Karin är också en riktig trädgårdsnörd.

Nämn tre instagramkonton som ni inspireras av:

Karin:

@slottstradgarden_ulriksdal

@villasmedsbo

@covergirl_chalkpaint

Carro:

@fredriksfika 

@linda_lomelino

@naprapatjonas

Här hittar du Karin och Carros hemmafixarprojekt och recept!

Program 4:

Om Hemmafixarna:

Namn: Karin Almström

Bor: Vällingby

Gör: Fotograf, redigerare, programledare

Blogg: Karins trädgård och snickeri

Namn: Caroline Ahlqvist

Bor: Vällingby

Gör: Massageterapeut, Kostrådgivare, Gruppträningsinstruktör på SATS och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013

Blogg: Älska att baka


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar