Julklappstips till alla hemmafixare

Här har vi gjort ett litet urval av passande klappar till tre typer av villaägare; den som ofta tänker ett steg till och alltid "Vill väl", den som är släktens främsta hemmafixare och absolut "Kan själv" och till dem som alltid verkar vara experter och "Vet allt". Kanske passar du själv in i någon av kategorierna och hittar något du själv kan önska dig?

Vill väl!

Till den som vill leva klokt och miljövänligt, men också snyggt och trendigt.

Kanske tycker du att ni borde spara energi genom att sänka värmen inomhus, men möts av protester? Om alla i familjen får sköna, varma tofflor kan du smygsänka värmen utan att de märker något!


”Slippies” är mjuka tofflor i fleece med fyllning av linfrö och lavendel. Värm i micron 90 sekunder så håller de värmen i ett par timmar. Dessutom doftar de gott! Passar bäst i soffan eller sängen, inte så praktiska att gå i. Finns i flera olika färger och storlekar, pris 249 kr, Cool Stuff

Den matlagningsglade brukar uppskatta bra redskap. Varför inte satsa på en rejäl, hållbar stekpanna som tål hela 450 grader och passar alla typer av hällar, även induktion, praktiskt om du inte vet vilken typ av spis mottagaren har.

Stekpannan ”Eco kitchen” har en beläggning i 100% keramiskt naturmaterial och är tillverkar i gjuten aluminium och 28 cm i diameter. Tillverkaren lovar överlägsen hållbarhet och reptålighet. Pris cirka 700 kr, OBH Nordica.

Bra belysning, behöver man alltid och särskilt så här års. Nya ”Moster” från LampGustaf med sin sköna tantutstrålning är anpassad för lågenergilampor och passar därför både den trendkänslige och miljömedvetna.

Taklampan ”Moster” finns i sex olika färger och även på fot. Pris taklampa cirka 1.800 kr, LampGustaf

Kan själv!

Till den entusiastiske Gör-Det-Självaren har vi valt både hårda och mjuka paket.

En verktygsväst känns proffsigt och är praktiskt för den som gärna strör verktyg lite överallt i huset medan arbete pågår. Här finns både praktiska spikfickor, utanpåfickor, hängen och mobilficka. 100 % bomull. Pris 230 kr, Jula

Boken ”Snickra mera till hemmet” av Anders och Anna Jeppson passar den kreative Gör-det-självaren perfekt. Här finns ett 50-tal projekt, allt från sladdgömmor till inbyggda garderober. Cirka 200 kr, Ica bokförlag.

Även den bäste kan skada sig. Med bra skyddsutrustning blir arbetet säkrare, detta är en julklapp med verklig omtanke. Exempel skyddsglasögon 59 kr, hörselkåpor 49 kr, skyddshjälm med visir och hörselskydd 400 kr (Clas Ohlsson), batteriuppvärmda handskar 199 kr, fallskyddssele 650 kr (Jula).

Med en mobil sågstation kapar man enkelt laminat, parkett, plast och aluminium snabbt och säkert med sticksågen. Passar utmärkt för både geringssågning upp till +/– 45° och snedsågning, finns även med tillsats för kakelskärning. Ställ upp, ställ in och såga på! PLS 300 sågstation, cirka 1 000 kr, Bosch

Vet allt!

Det kan vara knepigt att hitta personliga julklappar till någon som redan sett, läst, hört och vet det mesta om sitt specialområde. Men vi har gjort några försök.

Den inbitne grillaren slutar inte grilla bara för att det är vinter. Överraska med något nytt eller annorlunda grilltillbehör i julklapp så serverar han – jo, det är med stor sannolikhet en han – grillad julskinka på juldagen.

Stekplattan har två sidor, en slät för stekning och en räfflad för grillning. Passar till klotgrill med en diameter på 57 cm. Pris cirka 700 kr, Weber.

Den hängivne/envisa som inte slutar snickra, hugga ved, kratt löv eller gräva rabatter ens när mörkret faller, behöver en rejäl pannlampa – om inte annat så kan det vara bra att se var han eller hon håller hus.

Duo LED 14, är en robust pannlampa, 100 meters räckvidd och 14 ljusstarka LED-dioder. Fungerar till och med i vatten. Pris cirka 1 500 kr, Peltz.

Ett eget växthus är ofta en våt dröm för den sanne trädgårdsentusiasten. Visst, det kostar en slant, men nu på vintern är det ofta rejäla utförsäljningar vilket gör att man kan spara en hel del pengar. Dessutom behöver ni inte göra det klassiska misstaget att bestämma er i maj, då det ofta är långa leveranstider.

Växthuset Juliana från Willab, titta efter kampanjvaror så här års.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar