Läckra entréer

Rätt utformad kan entrén bli just den intressanta signatur som ditt hus behöver och samtidigt säga en hel del om er som bor där.


En entré är något mycket mer än bara en dörr att passera. Rätt utformad kan den bli just den intressanta signatur som ditt hus behöver och samtidigt säga en hel del om er som bor där. Här finns i alla fall möjligheterna att göra något personligt, utan att göra avkall på helheten. Varje hustyp har sitt språk och det bör man ta hänsyn till. De här förslagen är tänkta för såväl traditionella som moderna hus.

Betongglas är ett klassiskt material med många möjligheter. Som här, där hela entréhallsväggen är glasad. På dagen får man ett härligt ljus inomhus och på kvällen ett dekorativt ljus utåt. Passar på ett modernt putsat hus.

Det här wireupphängda skärmtaket med inbyggd belysning passar för ett hus med stram arkitektur. Entrégången av trädäck är inramad av en tuktad buskrad och kullerstenar. Både entrédörren och den tuffa trädgårdsbelysningen är lackerade i blått.

Här har det herrgårdsliknande huset fått en passande förstuga som ger hallen extra rymd och ett vackert ljus. Men det gäller att se till att förstugans form, detaljer och färgsättning passar huset i övrigt.

Djärv, fräck och dekorativ är den här entrén där hela fasadpartiet är klätt med keramiska plattor. Ett svart/vitt tidslöst mönster matchar den röda entrédörern vilket bör passa ett funkishus.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar