Välkomnande entré

Hur ser din väg ut fram till ytterdörren? Känns den välkomnande och inspirerande? Hur du än bor säger utsidan av ditt hus mer om dig än vad man kan tro. Här visar vi två förslag till en ny snygg entré.


En vanlig entré, men det finns möjligheter för att få den att upplevas på ett helt nytt sätt!

Den slitna klyschan ” The first impression lasts” passar väl in när det gäller entréer. Många gånger avslöjar den hur det kan se ut på insidan. Gör en uppfräschning av entrén, med ganska enkla medel kan du förändra och förbättra intrycket av villan! Var konsekvent och välj en enhetlig stil. Krukor, växter och blommor hålls samman genom material- och färgval som passar till huset. Det samma gäller när du väljer möbler.

Vi i villa gjorde om två entréer i ett grupphusområde från 60-talet. Alla hus ser likadana ut, med en ytterdörr i grönt och ett smalt sidofönster. En gång klädd med betongplattor leder fram till betongtrappan som har enkla räcken.

Att skapa stämning och trivsel till dessa två entréer var en spännande utmaning. En dörr målades randig i grönt och vitt. Det randiga följdes upp med randig balkongväv i samma färger. Insynsskydd med hjälp av jalusier eller textil är ett lämpligt alternativ. Sköna stolar och ett brickbord tar inte stor plats men höjer mysfaktorn. Vintergröna växter som bollbuxbom och bambu är trivselhöjande växter. Lägg sedan till dina favoritblommor i sköna färger som passar till de nya krukorna. Kanske det här kan ge inspiration till att göra sommarfint utanför ytterdörren!

Ombonat med blommor och färg

Så här ombonad går det att få en till synes hopplöst trist entré. Med hjälp av bruna jalusier 159 kr/ st Zetas ramas entrén in.

På trappan: En ställning i smide i tre delar fylld med rosa pelargonior (liknande finns hos välsorterade handelsträdgårdar). En hopfällbar karmstol i brunt Bari 499 kr Bauhaus. Rosa kudde 285 kr Linum Brickbord Alvar 450 kr Åhléns Bambu plantor Zetas
På betongplattorna: Svarta fyrkantiga krukor 525 kr Zetas fyllda med röda engelska pelargonior. Bambustolar Hultet 189 kr Ikea.
I förgrunden brickbordet Alvar 450 kr Åhléns.

Stram elegans med randig touch


En grönvit randig dörr
hälsar välkommen med randig markisväv som ramar in. Betongkrukor med bollbuxbom och blommor. Stora och små betongkrukor 350kr och 220kr. Betongskålar, det stora tänkt som fågelbad men här fyllt med blommor, kommer från Vigerum konstform 995 kr respektive 265 kr. Allt inkl. buxbom och bambu från Zetas Finsmakarens trädgård. Grönvitrandig väv 99 kr/ m Kilotex. Vit stol Byarum. Svartgröna frosttåliga keramikkrukor 169kr resp 119 kr med vit blomma på stam Solanum Jasminoides ”potatisblomma” 139 kr kantad med vita Campanulas. Allt från Bahaus. Vitt runt brickbord 125 kr Åhléns. Nedanför trappan en hopfällbar bänk 1.400 kr Handelshuset i Saltsjöbaden. Vita krukor på Zinkfat 198 kr, Bruka.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar