Boktips – handböcker för ditt hus

Tar du väl hand om ditt hus blir det både trevligare att bo i och behåller, eller ökar, sitt värde. Här får du tips på några nya, utmärkta handböcker. 

Friggebod – 15 kvadratmeter frihet

Ann Sjöstedt, Foto Svante Sjöstedt mfl

Allt du behöver för att bygga din egen, personliga friggebod, vare sig du bygger med byggsats, laddar ned ritningar från nätet eller snickrar efter eget huvud. Följ ett bygge från idé till inflyttningsklart och låt dig inspireras av alla kluriga, smarta och snygga bodar i boken.

ICA Bokförlag, 96 sidor, inbunden, pris cirka 240 kronor

 

Gamla fönster

Alf och Eva Stenbacka, Foto Carl von Scheele

Husets fönster är dess ögon och en viktig detalj för att ge karaktär åt huset. Här får du lära dig hur du renoverar, restaurerar och underhåller dem på bästa sätt. Författarna har lång erfarenhet av fönsterrenovering och håller dessutom kurser i ämnet.

Norstedts, 128 sidor, inbunden, pris cirka 220 kronor

Stora boken om byggnadsvård

Göran Gudmundsson, Foto Petter Karlberg

Boken för dig som älskar ditt gamla hus och vill renovera det med både kunskap och kärlek. Allt går att åtgärda med rätt teknik och kunskap lovar författaren, som sedan 1990 driver Gysinge centrum för byggnadsvård.

Bonnier Fakta, 350 sidor, inbunden, pris cirka 270 kronor

Stora Friggeboken

Roger Nyström

En friggebod kan vara så mycket, allt från förråd till lyxigt spa. Dessutom är den relativt enkel att bygga själv, i alla fall om man har den här boken. Tydliga ritningar och goda råd hjälper dig med allt från grund och taknock till inredning och kostnadsberäkning.

Norstedts, 160 sidor, inbunden, pris cirka 250 kronor

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar