Pumpaknepet du måste testa! Så håller halloweenpumpan längre

Visst är det tråkigt när pumpan du karvat möglar så fort? Här är enkla knepet som håller den fin längre!

Hej halloween – dags att halloween-pynta! En pumpalykta höjer mysfaktorn rejält och är nästan ett måste om du vill få till den där kusliga halloween-känslan. Planerar du att karva pumpor i helgen? Då har vi ett supersmart knep du måste testa. Åtminstone om du gärna vill att pumpan håller lite extra länge och inte möglar så fort!  

Läs också: Karva pumpor med borrskruvdragare 

Pensla din pumpa med ättika! 

Knepet för att få puman att hålla längre är att du penslar din pumpa med ättika innan du börjar karva den. Tvätta pumpan med ättiksprit och var noggrann runt stjälken där det lätt kan börja mögla. Karva sedan pumpan. När du är klar ska du torka pumpan noggrant med ättika igen. Vips, så kommer din pumpa att hålla extra länge.

Så här karvar du pumpor 

  1. Skär bort locket på pumpan (var försiktig, locket ska du sätta tillbaka sedan!).
  2. Gröp ur innanmätet. 
  3. Skär ut former efter din fantasti! En klassiker är förstås ett ansikte, ögon, mun och näsa, men du kan egentligen dekorera din pumpa exakt hur du vill! Varför inte ett läskigt spöke eller ett otäckt troll? Bonustips! Rita ett mönster först, innan du börjar skära ut. 
  4. När du är klar är det bara att ställa ner ett ljus i lyktan och avsluta med att sätta på locket igen! 

Pumpalykta = ladda med godis 

Tänk på att ladda med godis där hemma om du väljer att pynta med pumpor utanför huset – det har med tiden blivit något av en oskriven regel att barn bara går ”bus eller godis” där huset har en tänd pumpalykta utanför dörren eller grinden. 

Läs också: 57 galna och kusliga halloweentips

Källa: Expressen leva&bo 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar