Budgetrenovering i vitt och blått

Det ställs stora krav på familjebadrummet! I det här barnvänliga badrummet finns det gott om plats för både vattenplask och förvaring.


Vid en större ombyggnad för tolv år sedan gjordes hela det här badrummet om. För att få det riktigt praktiskt bytte alla funktioner plats. Den separata toan på tre kvadratmeter revs, liksom en kaklad gammal duschvägg. Kvar blev ett fönster och en golvyta på åtta kvadratmeter. Handfatet placerades där toan stod förut. Toan fick plats i hörnet och under fönstret står familjefavoriten; ett gjutjärnsbadkar från 1960, som är köpt begagnat på annons. Vid den renoveringen fick golvet en lättskött våtrumsmatta och väggarna randig tapet och vitt kakel.

I år var det dags att fixa till badrummet igen. Ingen jätterenovering utan en lagom budgetvariant. Med nya tapeter, skåp, belysning och enkla små detaljer som matchande duschdraperi, glada tvättpåsar och självhäftande kakelplast blev hela badrummet superfräscht. Trots att den fasta inredningen faktiskt är från förra seklet.

Kakel och våtrumsmatta fick hänga med ett par år till. Malibus skåp har infällt handfat, br 75 cm, dj 50 cm, h 84 cm, ca 5 800 kr, Träspecialen. På väggen spegelskåp ”Sparren”, 139 kr, Ikea. Tvättpåsar, 170 kr st, och badrumsmatta, 345 kr, Dixie. Badrumsklocka ”Suction”, 129 kr, Mique. Träpall,Ikea. Ett vitt standardkakel är som gjort för att piffa till när lusten faller på. Transparent kakeldekor, 60 kr/6 st st, Etol Trading.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar