Fyra kvadrat bad

Frid och fröjd blev det i huset när tonårsflickorna fick ett eget litet badrum. Toa, dusch och ett rejält väggskåp, som snällt slukar allt från smink till handdukar, är vad som fick plats.


När det var dags att renovera 70-talshusets gamla gästtoalett, som lämpligt nog är placerad mittemot flickornas rum, bestämde man sig för att utnyttja de fyra kvadratmetrarna så effektivt som möjligt, vilket krävde en ny planlösning. Ut med vinyltapeter och trista duschkabinen och in med solgula kakelplattor och sköna värmeslingor på golvet. Duschens placering fick vara kvar, men toalett och handfat bytte plats. Ett snyggt förvaringsskåp med två handfat och en vägghängd handdukstork blev pricken över i. Med en inbyggd ljusramp över spegeln och infällda spotlights i taket blev det både bra allmänljus och framförallt; ett perfekt sminkljus. Något som är väldigt viktigt när man är tolv och fjorton år.

Fakta om badrummet: Storlek: 4 kvm Material: Kakel på v?äg och golv. Betongglas i duschvägg. Extra detaljer: Värmeslingor på golvet. Eluppvärmd handdukstork. Inredare: Ann Stern

Förvaringssmöbeln ”Elit” med lådor och dubbla skåp fick marmorskiva med infällda handfat, 80×140 cm. Spegelskåpet har infälld belysning. Cirkapris för hela paketet, 33 500 kr, Freese&Bruno Collection, Comfort. Väggar och golv är klädda med kakel ”Formelle”, 10×10 cm, 425 kr/kvm, Konradssons Kakel. Necessär, 180 kr, Martelius/Designtorget. Väggnisch av betongglas ger även ljus i duschhörnan. Betongglas 19×19 cm, 100 kr st, Konradssons Kakel. Dubbla handfat var en riktigt fullträff. Inget bråk om vem som ska borsta tänderna först. En av de snyggaste duschblandarna är ”Vola 2473” i blankkrom och har så där fyrtio år på nacken. Design av Arne Jacobsen, ca 9 200 kr, Dansani. Torkställningen ”Cabo I Variett” gör handdukarna varma och goa, prisexempel femarmad, 62×115 cm, 2 295 kr, Toomec. Frotté, Lexington, 155 resp 345 kr st, Lindholms Interiör. Bra investering om det finns småbarn i huset är låsbara plåtskåpet ”Ätran”, 45×35 cm, dj 15 cm, 159 kr, Ikea.

Foto Svante Sjöstedt

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar