Gulrutigt golv i badrummet

I det här badrummet är det golvet som lyfter hela intrycket. Här är det de två barnen som mest använder bubbelbadkaret – tillräckligt för att rymma dem båda.

Gulrutigt golv är en härligt uppiggande färgklick som i kombination med övrig inredning i lugnande vitt ger både energi och harmoni. Badkaret kommer från Svenska badkar. Kaklet är vanligt standardkakel, liknande kakel finns exempelvis på Kakelspecilisten samt Höganäs. Sjögräskorg från Åhléns, 149 kronor.

Det första fotografen sa när hon klev in i det här badrummet var att det var ett rum man blir glad av. Och visst stämmer det? Det gulrutiga golvet ger ett varmt och soligt intryck, samtidigt som det är en kul färgklick. Vit inredning och vitkaklade väggar med diskret bård ger rummet en känsla av både lugn harmoni och energi.

Ritning.

Det stora fönstret med utsikt över tallarna som silar morgonljuset mellan grenarna räcker mer än väl för att familjen ska slippa tända belysningen under sommarhalvåret På vintern ger spotlightsen i taket tillsammans med rampen över speglarna rejält med ljus och golvvärme värmer frusna tår på stora som små.

När familjen flyttade in i huset var badrummet redan inrett och man har inte ändrat på någonting mer än detaljer.

– Det är väl inte det mest praktiska golv man kan tänka sig, säger mannen i huset, men håller med om färgskalan är glad och varm.

Praktisk är däremot kommoden med två handfat. När det är bråttom till jobb och skola kan de båda mindre barnen göra sig i ordning samtidigt, utan att knuffas och kivas. Glada ankor som tandborsthållare gör borstningen roligare och håller borstarna torra och fräscha.

Bubbelbadkaret används flitigast av barnen, men kulna vinterkvällar efter långa arbetsdagar brukar även de vuxna unna sig en välgörande massage och avslappning med en bok eller något gott att dricka. Och eftersom badkaret är både stort och djupt så blir det inte trångt även om man är två. Bara trevligt.

Vita badrumsskåp.Kommoden från Hafa har generösa förvaringsutrymmen. Två handfat med franskinspirerade tvågreppsblandare, liknande blandare finns bland annat hos Grohe, modell ”Arabesk”. Pris cirka 1 500 kronor. Infällda spotlights i ramp.

Dusch med vitt kakel.Helkaklad duschhörna är både snyggt och lätt att hålla rent. Ett vitt duschdraperi i plast dras för när man duschar. Brunnen i golvet är utrustad med en golvbrunnssil. Tvättkorg i sjögräs med uttagbar tvättsäck i tyg. 495 kronor. Åhléns.

Köpinformation

CC Höganäs 042-17 39 00
www.cchoganas.se
Grohe 0771-14 13 14
www.grohe.se
Hafa 035-15 44 75
www.hafa.se
Kakelspecialisten 08-686 00 31
www.kakelspecialisten.se
Åhléns 08-402 80 00
www.ahlens.se

Rolig tandborsthållare i gummi.Den roliga tandbortshållaren kostar 25 kronor för två stycken på Åhléns. Fästes med sugpropp på vägg eller kakel.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

Mest lästa artiklar