Gulrutigt golv i badrummet

I det här badrummet är det golvet som lyfter hela intrycket. Här är det de två barnen som mest använder bubbelbadkaret – tillräckligt för att rymma dem båda.


Gulrutigt golv är en härligt uppiggande färgklick som i kombination med övrig inredning i lugnande vitt ger både energi och harmoni. Badkaret kommer från Svenska badkar. Kaklet är vanligt standardkakel, liknande kakel finns exempelvis på Kakelspecilisten samt Höganäs. Sjögräskorg från Åhléns, 149 kronor.

Det första fotografen sa när hon klev in i det här badrummet var att det var ett rum man blir glad av. Och visst stämmer det? Det gulrutiga golvet ger ett varmt och soligt intryck, samtidigt som det är en kul färgklick. Vit inredning och vitkaklade väggar med diskret bård ger rummet en känsla av både lugn harmoni och energi.

Ritning.

Det stora fönstret med utsikt över tallarna som silar morgonljuset mellan grenarna räcker mer än väl för att familjen ska slippa tända belysningen under sommarhalvåret På vintern ger spotlightsen i taket tillsammans med rampen över speglarna rejält med ljus och golvvärme värmer frusna tår på stora som små.

När familjen flyttade in i huset var badrummet redan inrett och man har inte ändrat på någonting mer än detaljer.

– Det är väl inte det mest praktiska golv man kan tänka sig, säger mannen i huset, men håller med om färgskalan är glad och varm.

Praktisk är däremot kommoden med två handfat. När det är bråttom till jobb och skola kan de båda mindre barnen göra sig i ordning samtidigt, utan att knuffas och kivas. Glada ankor som tandborsthållare gör borstningen roligare och håller borstarna torra och fräscha.

Bubbelbadkaret används flitigast av barnen, men kulna vinterkvällar efter långa arbetsdagar brukar även de vuxna unna sig en välgörande massage och avslappning med en bok eller något gott att dricka. Och eftersom badkaret är både stort och djupt så blir det inte trångt även om man är två. Bara trevligt.

Vita badrumsskåp.Kommoden från Hafa har generösa förvaringsutrymmen. Två handfat med franskinspirerade tvågreppsblandare, liknande blandare finns bland annat hos Grohe, modell ”Arabesk”. Pris cirka 1 500 kronor. Infällda spotlights i ramp.

Dusch med vitt kakel.Helkaklad duschhörna är både snyggt och lätt att hålla rent. Ett vitt duschdraperi i plast dras för när man duschar. Brunnen i golvet är utrustad med en golvbrunnssil. Tvättkorg i sjögräs med uttagbar tvättsäck i tyg. 495 kronor. Åhléns.

Köpinformation

CC Höganäs 042-17 39 00
www.cchoganas.se
Grohe 0771-14 13 14
www.grohe.se
Hafa 035-15 44 75
www.hafa.se
Kakelspecialisten 08-686 00 31
www.kakelspecialisten.se
Åhléns 08-402 80 00
www.ahlens.se

Rolig tandborsthållare i gummi.Den roliga tandbortshållaren kostar 25 kronor för två stycken på Åhléns. Fästes med sugpropp på vägg eller kakel.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar