Helhetslösning för din renovering

Har du flera renoveringsprojekt på gång och skulle vilja ha hjälp med en helhetsöversyn från flera olika hantverkare? Nu lanseras nya tjänsten Betterhome.


Hej David Hultin, projektledare för svenska marknaden, som i dagarna lanserar BetterHome. Berätta om det!

– När husägare renoverar görs det ofta riktade insatser med relativt lite resultat, som till exempel att bara tilläggsisolera vinden utan att tänka på fönstrens kvalitet.
För att få ett helhetsgrepp om renoveringen och se till att alla delar av huset får en genomgång har fem stora bolag i branschen – Danfoss, Grundfos, Rockwool, Velux takfönster och Svenska Fönster – slagit sig ihop och skapat BetterHome. Är du missnöjd med din komfort och energiförbrukning kommer en BetterHome-hantverkare sedan kostnadsfritt hem till dig och ser vilka behov du har och tar fram en helhetslösning anpassad efter just din specifika situation. Vi följer med genom hela resan och har löpande uppföljning av projektet. Du slipper alltså allt besvär med att ha koll på olika hantverkare och avtal.

Det låter som att det kan bli en ganska dyr investering om jag gör allt samtidigt?

– Det är viktigt att se på huset som en fungerande enhet i stället för att särskilja isolering, fönster och uppvärmning. Allt behöver fungera ihop. Det finns alltså helt klart pengar att spara genom att se på helheten direkt.

Kan jag dela upp insatserna över flera år, beroende på hur mycket rot jag har att dra av?
– Vi har ett generöst system med möjlighet till rotavdrag som kan sänka arbetskostnaden med upp till 100 000 kronor på ett år om det är två vuxna som tillsammans äger huset. Det betyder att arbetskostnaderna ska överstiga 300 000 kronor, materialet avräknat. För de pengarna kommer man ganska långt.

Med hur mycket kan jag minska mina kostnader för uppvärmning?

– När det gäller besparingen på uppvärmningen så är det naturligtvis beroende på vilken insats som görs och hur nuläget ser ut. I vissa fall blir det en rejäl skillnad när elräkningen kommer och vi har haft projekt i Danmark där vi mer än halverat energiåtgången.

Många husägare är oroliga för att det ska uppstå fukt när man tilläggsisolerar eller byter uppvärmningskälla, hur tänker ni där? 

– Precis som jag talar om ovan så är det viktigt att ta ett helhetsgrepp på renoveringen så att vi kan förutse och hantera alla eventualiteter. Det betyder att vi ser över hur exempelvis din ventilation fungerar och om den behöver uppdateras.

Vem kan använda sig av tjänsten?

– Den riktar sig till villaägare som bor i lite äldre hus.

David Hultin är projektledare för Betterhome. 

Här hittar du Betterhome.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar