Låt hantverkaren göra badrummet

Den normalhändige brukar kunna fixa mycket själv, men det finns ett rum i huset som man absolut ska överväga att lägga över på en auktoriserad fackman: Badrummet.


Ett välrenoverat badrum har en livslängd på 30–40 år krävs det att man ser det som den långsiktiga investering det är. Här kan det bli kostsamt om underarbetet inte är fackmannamässigt utfört. En ”gör-det-själv-lösning” kan, om man har otur, leda till omfattande skador. Värmecentral och badrum är husets mest komplexa rum, beroende på omfattande tekniska installationerna.

Om man får en vattenskada i badrummet bör man inte försöka fixa den själv, utan i stället anlita en vvs-installatör. Försäkringsbolagen kräver nämligen att arbetet ska vara fackmannamässigt gjort, i annat fall riskerar man att bli utan ersättning om man får fler vattenskador i framtiden.

Det kan alltså vara en god idé att kontakta en auktoriserad vvs-installatör innan man börjar fundera på kakel, golvmaterial eller vitvaror till det nya badrummet. Vill du lära dig mer om badrum och renoveringar kan du gå in på www.vvsinfo.se du hitta en hantverkare på din ort eller i närområdet gå in här.

På vi i villas hemsida hittar du också tillverkare och leverantörer av badrumsutrustning och inredning.

Hantverkare. Om en auktoriserad hantverkare gör jobbet minskar risken för vattenskador och krångel med försäkringsbolaget.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar