Med färg från de stora blå

En blå dröm. Blå skimrande skiftande kakel tillsammans med vitmålat innertak i trä ger den rätta känslan.


Närheten till himmel och hav avgjorde färgvalet på väggar och golv i det här badrummet. Blå skimrande skiftande kakel tillsammans med vitmålat innertak i trä ger den rätta känslan. Badrummet är ganska litet men takhöjden gör att det ändå känns rymligt. Golvytan är ungefär 9 kvm, inklusive duschutrymmet.

Något som ytterligare bidrar till känslan av rymd är två stora fönster med praktiska hissgardiner i ljusblått bomullstyg. Dagsljuset flödar in och utanför fönstren är utsikten magnifik. Såklart är det välgörande för själen att kliva ner i det mjukt rundade badkaret och njuta av all detta!
En praktiskt kaklad nisch går runt fönstrens nederkant och fortsätter längs badkaret. Den fungerar som fönsterkarm, avställningsyta och är inbyggd för blandare och handdusch till badkaret. Det finns även en separat duschkabin med en stor och lyxig takdusch. I den känns det som att stå i ett monsunregn när man skruvar på för fullt.

Väggen mot duschdelen är inklädd med hyllor i kakel från två olika håll. Ett klokt och betydligt rymligare alternativ en ett trångt badrumskåp.

En kaklad nisch löper ovanför badkaret där blandare, kran och handdusch Tara från Dornbracht/ VårgårdaGustavsberg är inmonterad. Det blå kaklet 20 x 20 cm Maioliche dárte från Ital Design AB. Utsikten från badkaret är hänförande.

Exklusiva kranar, blandare och handdusch Tara inklusive inbyggnadssats, cirka 13 000 kr från Dornbracht/Vårgårda, Gustavsberg.

Handfatet är i samma rundade form som badkaret. Modellen heter Happy- D från Duravit. En smart böjd, kromad stång löper under handfatet för handdukar. Kranar och blandare komplett med inbyggnadssats från Dornbracht/Vårgårda, Gustavsberg 7 295 kr. Den eleganta spegeln Luna kommer från Badrumsspecialisten. I spegeln skymtar takduschen Tara från Dornbracht/Vårgårda, Gustavsberg.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar