Renoveringsresan – trappa och hall

Dags att inreda den lilla hallen på övervåningen hos familjen Roswall/Ekander. Se alla före- och efterbilder – och få 5 smarta tips på hur du inreder din egna outnyttjade hörna.


Tapetkärlek, hemmakontor och finaste dörren

Ni vet det där outnyttjade utrymmet, den där skrymselvrån som bara står där funktionslös. Jag skulle bli förvånad om ni INTE har en sådan hörna/plats hemma. Det där utrymmet som bara inte blir något – förutom en onödig uppsamlingsplats för antingen en stol (som alltid drar till sig kläder), en tidningshög, tågbana eller någon form av kojbygge. Det här är vår hörna:

En pytte, pytteliten ”hall” på övervåningen, precis när man kommer upp för trappan. Bredvid ligger vårt sovrum och sen en smal gång som leder till barnens rum samt till vårt badrum. Vi börjar från början och när vi köpte såg det ut såhär:

Lite gult, japp. Och en aningens slarvigt målat uppe vid taklisten. Men vårt mantra ”det kan vi göra om och få till” får än en gång skrida till verket. Det är ett fint ljus och högt i tak i trappan vilket jag ville lyfta med en tapet full av färg, absolut inte vitt eller grått. Känslan jag ville åt är åt det somriga hållet, en tapet som gör en glad och valet föll på den här vackra tapeten Lotus Blossom Vintage från engelska Prestigious Wallcoverings, Galleria. Hittade den hos Flügger i Vasastan och ÄLSKAR DEN! Den har gjort att trappan faktiskt är en utav mina absoluta favoritplatser i hela huset. Blir glad varje gång jag öppnar ytterdörren och möts av tapeten och ljuset. Min vackra, vackra fågelträdgård hela vägen uppåt väggarna.

Vi har bevarat originalledstången vilken vi slipat och oljat för att få bort gammalt ingrott smuts. Även trappan är slipad och inoljad. Från sovrummet ser man genom vår fina dörr från SnickarPer ut till trappan och vår övre minihall. Väldigt fint och dörren ger verkligen liv åt sovrummet som inte känns lika litet utan ”andas” mer av ljusinsläppet.

Från dörr och tapet till minikontor. Då ytan är så liten vart utbudet utav möblemang även det litet. Min dröm är Carl Hansens skrivbord Wegner CH110 från 1970, designat utav Hans J Wegner. Men icke, såväl storleken som priset gör att det får förbli en dröm.

Hittade ett stilrent och väldigt prisvärt skrivbord på Jysk i stället, ett som precis kläms in på ytan 140 cm. Även den vita stolen inhandlades där och efter omständigheterna känner jag mig absolut nöjd!

Otroligt skönt att ha datorn och pappershögen här på skrivbordet i stället för i köket. När jag stänger datorn och går ner gör jag det för att umgås, när jag sitter här jobbar jag.

Här inspirationsbilden hos Jysk som fick mig att köpa skrivbordet. Det går ihop snyggt med våra hyllor från String som sitter på väggen bredvid.

Och för att inte sticka ut för mycket valde jag en vit stol till. Skrivbordet heter Abbetved Ek/vit och kostar 899 kronor, stolen heter Snedställd Läderlook och kostar även den 899 kronor. Tata! En helt ny liten fin arbetshörna för under 2000 kronor! Lampan är från Zara Home.

 

Inspirationsbilder

Här mina inspirationsbilder vilka jag använder nu när jag ska ”pimpa” till mitt lilla hemmakontor. 

Att hänga upp bilder på väggen skapar inspiration och personlighet. Snygga korgar till förvaring är givetvis A och O.

Att addera växter gör alltid mycket. Såväl i badrummet, på gästtoaletten och på skrivbordet.

Har man möjlighet att bygga in/integrera arbetshörnan i en platsbyggd hyllvägg är det givetvis snyggt.

 

 

5 tips för den outnyttjade hörnan

 

  • Välj nätta möbler som smälter in i miljön.
  • Platsbygg om storleken inte är den vanligaste. Att köpa ett par stålben och skruva fast på en skräddarsydd trä- eller stenskiva kan även den mest ohändige fixa.
  • Att bygga in en skrivbordshörna i ett hyllsystem är väldigt snyggt.
  • Addera trevliga detaljer. En växt, en snygg lampa, korgar och en fin pennhållare gör mycket till intrycket.
  • Se till att du TRIVS i din arbetshörna! Sätt upp bilder på väggen, jobba med fin belysning och en grön kvist i en glasvas!

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar