ANNONS FRÅN OZONEAIR

Kerstin storstädar med Ozoneair: ”Den är det bästa vi köpt”

Hemma hos Kerstin och Anders Dahlberg tog det bara någon timme för den fräscha lukten efter en storstädning att försvinna. Att de hade både hundar och katter i huset gjorde sitt. Då fick idén att skaffa Ozoneair – en apparat som tar bort lukt med hjälp av ozon. – Den är bland det bäst vi köpt. Verkligen prisvärd, säger Kerstin.

Efter att ha drivit sitt hund- och kattpensionat i 20 år fick Kerstin och Anders Dahlberg nog av att både boningshuset och alla uthusen luktade av djuren, oavsett hur mycket de städade. De bestämde sig för att testa något som de hört talas om – att ozonstäda. 

– Vi visste att ozon kunde användas för att få bort röklukt och hos oss hade lukterna verkligen satt sig i väggarna, så vi bestämde oss för att försöka, berättar Kerstin.

Sagt och gjort – paret skaffade sig en Ozoneair. Det är en liten apparat, utvecklad av ett teknikföretag i Luleå, som omvandlar luftens syre till ozon. Ozonet sprider sig i rummet och neutraliserar inte bara alla lukter, utan även mögelsporer, bakterier, allergener och andra skadliga mikroorganismer.

Läs också: Fjällstugan luktar som ny – med hjälp av enkel metod

Använder den regelbundet

Kerstin och Anders började med att behandla hund- och kattrummen men snart hade de gått igenom hela boningshuset och alla uthus. Att det fungerade rådde det ingen tvekan om.

– Efter en behandling luktade det som nytt. Den kommer ju åt där man själv inte gör, säger Kerstin. 

Nu använder paret sin Ozoneair regelbundet och kallar det storstädning. Då öppnar de upp dörrar till garderober och skåp för att få fräsch doft även på kläder och annat.  

– Det behöver inte ha varit så dålig lukt innan, man känner ändå skillnaden. Sedan känns det ju gott att veta att man blir av med kvalster i sängkläderna. 

Funkar i husbilen

När de fick en vattenskada i huset kom apparaten också till nytta, och de har dessutom kört en behandling i husbilen efter att en av katterna fått följa med på semestern.

– Den är bland det bäst vi köpt. Verkligen prisvärd, säger Kerstin. 

Ozoneair finns i tre olika modeller och kostar från 3 990 kronor. Den har en livslängd på 4000 driftstimmar, vilket innebär att man kan använda den för över 1000 behandlingar. Läs mer om Ozoneair här.

Mest lästa artiklar