ANNONS FRÅN OZONEAIR

Staffan blev kvitt unken lukt – och ökade värdet på sitt hus

Staffan Johansson tänkte sälja huset – problemet var bara att det luktade mögel, fast skarpare. Luleåuppfinningen Ozoneair tog bort stanken på ett par timmar, och nu är huset sålt.  – Självklart höjde det värdet på huset. Det är en helt annan luft och lukt inomhus nu, säger Staffan.

Läs mer här om Ozoneair och hitta modellen som passar dig

Dålig lukt finns i många hem. En stinkande doft kan vara en indikator på fukt eller mögel som dessutom kan vara skadligt för vår hälsa. Det är ett vanligt problem i många villor, men även gammalt material i huset, avlopp och prylar vi samlar på oss kan ge ifrån sig oönskade odörer.

– Maskinen Ozoneair omvandlar syre i luften till ozon som attackerar och neutraliserar luftens molekyler. Dåliga lukter försvinner direkt – liksom mögelsporer, bakterier, virus och andra skadliga mikroorganismer, säger Johan Lundberg, grundare av Ozoneair.

– Allt du behöver göra är att ställa din Ozoneair i utrymmet du ska rengöra och trycka på knappen. Inom några timmar har luften blivit frisk och lukterna är borta.

”Lukten hade satt sig i huset”

Staffan Johansson och hans dåvarande sambo köpte en gård i Eskilstuna för cirka tio år sedan. Bostadshuset är byggt på 1960-talet då man ibland använda impregneringsmedlet pentaklorfenol i husbyggen. (Pentaklorfenol i tryckimpregnerat trä är förbjudet sedan 1978.)

– Vi kände direkt att det luktade illa, som mögel fast mer stickande, berättar Staffan.

Men Staffan, som jobbar i byggbranschen, räknade med att kunna få bort lukten.

– Stanken kom från tryckimpregnerat virke i krypgrunden, som jag genom åren bytt ut. Men lukten hade satt sig i huset, och gick inte att bli av med.

Unik maskin som tar bort lukter

På sommaren kunde de vädra och ha öppet, men då hösten kom med kyla och fukt blev lukten värre. För två år sedan fick Staffan tips om den svenska innovationen Ozoneair.

Ozon är en reaktiv gas som också kallas aktivt syre, och som effektivt tar bort lukter. Den letar sig in i skrymslen och vrår samt ytligt i material som textilier, möbler, golv och väggar.

– Maskinen är oerhört enkel, du kopplar den till ett eluttag och sätter igång. Medan den jobbar ska du inte vistas inomhus. Och äntligen försvann lukten! Jag har kört med maskinen regelbundet de senaste två åren, den kan användas för cirka 1000 behandlingar, berättar Staffan.

3000 gånger mer effektivt än klor

Ozonteknik har länge använts för att rena vatten och för att ta död på bakterier och virus i textilier i sjukvården. Sedan 1970-talet har saneringsfirmor använt sig av ozon för att sanera hem och lokaler från brand-, tobaks- och mögellukt och andra lukter.

Tack vare Ozoneair kan privatpersoner sanera hemma med ozon, utan några förkunskaper.

Höjde värdet på huset

När huset skulle säljas var Staffan extra nöjd med att han hittat Ozoneair.

– Självklart höjde det värdet på huset. Det är en helt annan luft och lukt inomhus nu. Jag tipsade också nya ägaren om att skaffa en Ozoneair om lukt skulle komma tillbaka.

Det här är Ozoneair

  • Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
  • Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
  • Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
  • Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.

Mest lästa artiklar