Snickar-Björn: ”Bygg in förvaring i möblerna”

Smart förvaring, gärna inbyggd i trappor och möbler, blir Björn Christiernssons nästa hemmaprojekt. 


I höst ska jag och min fru fokusera på projekt hemma som går att avsluta inom en rimlig tid.Inga segdragna jätteprojekt som aldrig blir klara, utan projekt som är lagom stora att klara av när jobb och rutiner dragit igång igen. Nu ska vi prioritera förvaring! 

Jag tycker själv inte att jag är en person som köper speciellt mycket prylar, därför är det surt att konstatera att jag ändå har sjukt mycket grejer. Visst bidrar många intressen till att jag samlar på mig fler saker, men framför allt beror det nog på att vi just nu lever i den värsta slit- och slängperioden i människans historia. De flesta av oss har heller ingen möjlighet att hyra ett extra förråd, och därför stjäl alla prylar som ligger framme en massa härlig boyta. 

Tänk utanför ramarna för att skapa den smarta förvaringen – utnyttja volymen i möbler som redan har tagit en massa golvyta i anspråk. Bygg förvaring i dina trappsteg, under trappan eller sängen. Häng förvaring i taket eller bygg en lucka i golvet. Var kreativ! 

Förvaringen funkar förstås bäst om den är skräddarsydd och behovsanpassad (en bilägare måste till exempel alltid kunna förvara ett par extra däck någonstans på tomten eller i huset). 

Björns tips på roliga höstprojekt:

Lilla projektet

Låt växterna flytta in

Tropiska växter och suckulenter är gröna året runt, och trivs ofta på våra altaner under årets varma månader. Låt dina växter flytta in i huset till hösten för att förlänga sommarkänslan inomhus. Bygg en fin trapphylla till växterna så syns de ännu bättre.

Stora projektet

Ny belysning hemma

Satsa på bättre belysning inför nästa mörka period. Ljuset lyser med sin frånvaro under stora delar av året för oss nordbor. Att då också ha dålig belysning hemma är onödigt. Satsa på LED-lampor – perfekta att bygga in eftersom de utvecklar minimalt med värme, är energisnåla och har lång livslängd.

 Foto: Markslöjd

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar