Sött och enkelt påskpyssel!

De finaste dekorationerna står barnen för – här är tips på hur ni kan påskpyssla med saker som finns därhemma.

påskpyssel påskris

En av de roligaste sakerna med vårens största högtid är förstås påskpyssel! Och det finns mycket mer att hitta på än att bara måla ägg.

påskpyssel krans

Gulligaste kransen 

Du behöver: Papper i olika färger, tuschpennor eller kritor, sax, lim, snöre. 

Gör så här: Rita formen av ett ägg på ett papper, klipp ut och använd som mall. Gör 9 ägg till med hjälp av mallen.  Klipp ut alla ägg (och måla fina mönster på dem om så önskas!). Rita ett runt huvud (till kaninen i mitten) och klipp ut även det. Måla och klipp ut öron  som du klistrar på. Lägg alla äggen i en rund cirkel på bordet. Klistra fast äggen ovanpå varandra. Rita ansikte på kaninen. Färdigt!

Ingen påsk utan kaniner!  

Du behöver: Papper, sax, presentsnöre.

Gör så här: Rita en kanin på ett papper. Klipp ut den och låt den vara en mall för att göra nya, likadana kaniner. Klipp små hål vid öronen – och trä igenom snöret. Nu är girlangen klar och redo att hängas upp. Tips! Klistra fast små, söta bomullstussar som svans på kaninerna.

Fixa finaste påskriset

Du behöver: Papper i hård kvalitet, klister, sax, snören, klistermärken.

Gör så här: Rita ägg på ett papper och klipp ut formarna. Låt barnen pynta äggen med klistermärken och snören. Klistra fast ett snöre på baksidan av äggen så ni kan hänga upp pyntet i påskriset.

påskpyssel girlang

Till påskbordet

Du behöver: Toarullar, sax, lim, pennor och hårt papper i olika kulörer.

Gör så här: Klipp ut papper i rätt storlek som täcker toarullarna. Limma rullen och klä sedan in den med pappret. Rita fötter, öron och näbb och klipp ut mallarna (använd gärna hårdare papper så håller pysslet bättre). Klistra sedan fast detaljerna och rita ansikten på djuren. Perfekt dekoration till påskmiddagen! 

Här hittar du fler påskpyssel: 4 roliga påskpyssel


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar