ANNONS FRÅN MOLD GUARD

Husägarens nya bästa vän – miljövänligt och effektivt mögelskydd

Problem med fukt och mögel kan uppstå i många hus – och risken ökar när man tvingas dra ner på värmen. Men nu finns det ett miljövänligt sätt att ta bort mögel och förebygga ny påväxt. Så här fungerar nyheten NOMO.

Mold Guard NOMO

Mögel är ett vanligt problem och kan dyka upp på många olika ställen, både inuti våra hus och på fasader, altaner, husvagnar och båtar. Där det finns fukt är det lätt att möglet börjar frodas, och att det är hälsofarligt känner de flesta till, med risk för allergier, astma och luftvägsproblem. Därför är det viktigt att få bort möglet, men hur man ska gå tillväga kan bli ett gissel för husägaren.

Nytt miljövänligt medel

Nu har ett nytt medel lanserats för hushållsbruk som tidigare enbart använts inom industrin. NOMO, som det heter, är ett mögelskydd som både tar bort befintligt mögel och förhindrar ny påväxt. Det kan även användas förebyggande mot mögel, till exempel när man bygger ett nytt hus eller en altan. 

– Till skillnad från andra mögelborttagningsmedel är NOMO helt miljövänligt. Det består bara av naturens egna ämnen, bland annat oljor av tea tree och eukalyptus, så det är hundra procent nedbrytningsbart, säger Johan Karstorp på Mold Guard som tillverkar NOMO.

Båtkapell

Båtkapell – före och efter behandling med NOMO.

stentrappa

Stentrappa – före och efter behandling med NOMO.

Så fungerar det

Mögeldrabbade ytor behandlas med NOMO två gånger. Den första gången för att ta bort möglet, och andra gången för att ge ytan en osynlig mekanisk barriär som förhindrar återväxt. NOMO fyller porerna i materialet och förhindrar att partiklarna som möglet lever av får fäste. Medlet är inte vattenlösligt och fungerar långtidsverkande.

4 enkla steg – så använder du NOMO

1. Applicera medlet med roller eller tryckspruta. Använd skyddsglasögon och andningsmask i trånga utrymmen.

2. Spola av med vatten och/eller torka av med lämpliga verktyg beroende på yta.

3. Låt ytan torka upp. 

4. Applicera ett till tunt lager av medlet som ger skydd mot ny mögelpåväxt.

Många användningsområden

NOMO kan användas på trä, metall, sten, puts, textil, glasfiber och många andra material, utan att ge missfärgningar. Eftersom det står emot både regn och snö, kan det appliceras såväl utomhus som inomhus. 

– Det fungerar effektivt på bland annat altaner, fasader, tak och hängrännor, och ger även ett bra skydd mot påväxt på solpaneler, så att solcellerna bibehåller sin effektivitet. Vi har också testat det i stall där det gett goda resultat och förbättrat livsmiljön för hästarna, säger Johan.  

I våra hus finns det flera områden där risken för mögel är särskilt stor, till exempel krypgrunden, luftledningssystemet och vindsutrymmet, där medlet också ger en skyddande effekt. 

– Nu när det är högt elpris, och många både drar ner värmen och tilläggsisolerar huset, är det viktigt att förebygga mögel. Det sprider sig annars lätt i cellulosamaterialet som man brukar isolera med, varnar Johan Karstorp.

Pris och inköpsställen

En flaska NOMO på 0,75 liter, som räcker till ungefär 25 kvm, kostar ca 275 kronor. Eftersom produkten är helt ny på marknaden, kontakta Mold Guard för aktuella återförsäljare:ring: 031-13 00 93 eller mejla till: info-se@moldguardinc.com
Läs mer på www.moldguardinc.com/sv

Mest lästa artiklar