Ojdå! 6 städmisstag många av oss gör

Här är sex städfällor du enkelt kan undvika (åtminstone om du vill spara tid!).

Städning är något de flesta av oss skulle vilja ha gjort i en handvändning. Men när du stressar dig igenom städningen blir resultatet kanske inte så där bra som du hade hoppats på…

Här är 6 vanliga misstag att undvika för att spara tid och få ett fint resultat.

1. Du dammsuger först

Dammsugning är definitivt inte en favoritsyssla, ändå tenderar många att göra den biten först. Men det är en dålig idé! När du därefter dammar av hyllor och lampor ramlar det ju ner en massa damm på golvet – och vips är golvet smutsigt igen.

2. Du putsar fönster på varma dagar

Okej, du kan se smutsen bättre när solen skiner. Men vattnet torkar också snabbare när det är varmt ute, vilket lämnar fula  ränder på fönstret. Tvätta istället fönster i grått väder (men inte när det regnar).

3. Du använder inte munstycket 

Det är viktigt att använda de olika dammsugartillbehören så som dammsugarborsten, när du rengör till exempel möbler. Annars riskerar du att dra runt smutsen och gnugga in allt golvdamm i soffan. Dessutom kan du skada vissa ytor när du använder fel munstycke på dem.

4. Sköljer och rengör disken innan du sätter den i diskmaskinen 

Visst måste man skrapa bort matrester, men det är ingen fördel att skölja och skrubba. För det första är det slöseri med energi och vatten, och för det andra har moderna diskmaskiner skapats för att hantera rengöringen.  

Läs också: Geniala knepet: Det här ska du göra när dammsugaren inte suger!

5. Du låter inte rengöringsmedlet verka ordentligt

Om du stressar och börjar skrubba fem sekunder efter att rengöringsmedlet applicerats så kommer det inte att fungera lika bra. Låt det verka en stund innan du börjar gnugga, med andra ord! 

6. Du glömmer att dina apparater också måste rengöras

Du måste komma ihåg att rengöra din diskmaskin, tvättmaskin och dylikt regelbundet, annars kan de kalka igen och gå sönder. 

Källa: Idenyt.dk


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar